Ven­kel­ri­sot­to met gei­ten­kaas

Vegetarische risotto met venkel voor een avondje zonder vlees.

(15) waardeer
italiaans hoofdgerecht Vegetarische risotto met venkel voor een avondje zonder vlees. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is. Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verkruimel de geitenkaas. Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de geitenkaas toe. Breng de risotto op smaak met het rasp en 2 el citroensap (per 4 personen) (of meer naar smaak) en peper. Garneer met de rest van de geitenkaas en eventueel het venkelgroen. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Venkelrisotto met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­ri­sot­to met gei­ten­kaas

1
1
  • 1.2 liter kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur.

5
5

Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is.

6
6
  • 300 g risottorijst

Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

7
7
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

8
8

Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.

9
9

Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn.

10
10

Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

11
11
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

12
12
  • 120 g geitenkaas blanc 50+

Verkruimel de geitenkaas. Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de geitenkaas toe.

13
13

Breng de risotto op smaak met het rasp en 2 el citroensap (per 4 personen) (of meer naar smaak) en peper.

14
14

Garneer met de rest van de geitenkaas en eventueel het venkelgroen. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.