Risotto met winterpeen, oesterzwam en Parmezaanse kaas

Romige risotto met winterpeen en sjalot, zacht gegaard in bouillon en witte wijn. Met oesterzwam, Parmezaanse kaas, hazelnoot en salie krijgt dit hoofdgerecht een warme, volle smaak en fijne bite.

845 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 20 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅖ van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

  2. Snipper ondertussen de sjalotten. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en houd warm op laag vuur.

  3. Verhit de helft van de boter met ⅕ van de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de sjalot op laag vuur 8 min. tot zacht, maar niet bruin. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee, tot het glazig is. Voeg de witte wijn toe en roer 1 min. op middelhoog vuur, tot het vocht is opgenomen.

  4. Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst, blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon. Kook op middelhoog vuur tot de risotto beetgaar is, dit duurt 20 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is, het mag nog een beetje nat zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Rasp ondertussen de kaas. Pureer de helft van de winterpeen met de staafmixer. Hak de hazelnoten fijn, pluk de blaadjes van de takjes salie, scheur de oesterzwammen grof.

  6. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de salie toe, bak 5 seconden en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de oesterzwammen in 10 min. goudbruin in dezelfde pan. Voeg de laatste 3 min. de hazelnoten toe.

  7. Haal de risotto van het vuur en meng de helft van de geraspte kaas, de rest van de boter en de gepureerde wortel erdoor. Schep op borden en verdeel de rest van de winterpeen, de oesterzwammen, salie en de rest van de kaas erover.

Gerelateerde recepten

Risotto met winterpeen, oesterzwam en Parmezaanse kaas

Romige risotto met winterpeen en sjalot, zacht gegaard in bouillon en witte wijn. Met oesterzwam, Parmezaanse kaas, hazelnoot en salie krijgt dit hoofdgerecht een warme, volle smaak en fijne bite.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig