Salade niçoise
Salade niçoise

Salade niçoise

Très lekker, deze Franse salade met frisse groenten en tonijn.

25 min. bereiden
188waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

vastkokende aardappel

3

middelgrote eieren

2 tl

dijonmosterd

4 el

traditionele olijfolie

2 el

witte wijnazijn

150 g

verse haricots verts

250 g

cherrytomaten

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

100 g

botersla

386 g

tonijnmoot in water

Très lekker, deze Franse salade met frisse groenten en tonijn.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in 12 min. beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.

2

Klop de mosterd, olie en azijn met peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen.

3

Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 3 min. Giet af en spoel af met koud water. Laat de olijven uitlekken. Doe de haricots verts, cherrytomaten, olijven en sla bij de aardappelen en schep om.

4

Snijd de eieren in parten. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing.

tip

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.