bewaar
Salade niçoise
Salade niçoise
bewaar

Salade niçoise

Très lekker, deze Franse salade met frisse groenten en tonijn.

25 min. bereiden
193waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

vastkokende aardappelen

3

middelgrote eieren

2 tl

dijonmosterd

4 el

traditionele olijfolie

2 el

witte wijnazijn

150 g

verse haricots verts

250 g

cherrytomaten

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

100 g

botersla

386 g

tonijnmoot in water

Très lekker, deze Franse salade met frisse groenten en tonijn.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in 12 min. beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.

2

Klop de mosterd, olie en azijn met peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen.

3

Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 3 min. Giet af en spoel af met koud water. Laat de olijven uitlekken. Doe de haricots verts, cherrytomaten, olijven en sla bij de aardappelen en schep om.

4

Snijd de eieren in parten. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade niçoise

Très lekker, deze Franse salade met frisse groenten en tonijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig