Salade van haricots verts

240 kcal

30 min. bereiden

2.8/5

(9)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 sjalotten

    sjalotten

  • 2 eetlepels rode-wijnazijn

    rode-wijnazijn

  • 0.5 zakje verse peterselie

    verse peterselie

  • 0.5 zakje verse bieslook

    verse bieslook

  • 1 theelepel dragon

    dragon

  • 7 eetlepels olijfolie

    olijfolie

  • 0.5 bakje kastanjechampignons

    kastanjechampignons

  • 1 eetlepel citroensap

    citroensap

  • 1 schaaltje haricots verts

    haricots verts

  • 0.5 zak botersla

    botersla

Aan de slag

  1. In kom sjalot 5 min. in azijn marineren. Peterselie, bieslook en dragon door sjalot scheppen. Olie druppelsgewijs, al kloppend, toevoegen, tot smeuïge dressing ontstaat. Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker. Kastanjechampignons schoonvegen, onderkant eraf snijden. Champignons in flinterdunne plakjes snijden of schaven. Plakjes met citroensap besprenkelen. Topjes van haricots verts snijden, maar puntje onderaan laten zitten. Haricots verts in ruim kokend water met zout beetgaar koken. In zeef met koud water afspoelen en laten uitlekken. In kom botersla met kwart van dressing omscheppen. Sla en champignons over vier wijnglazen of coupes verdelen. Haricots verts met rest van dressing omscheppen en kwart ervan in elk glas scheppen.

Wat vond je van dit recept?

Salade van haricots verts

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig