Salade van haricots verts
240 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 sjalotten
sjalotten
2 eetlepels rode-wijnazijn
rode-wijnazijn
0.5 zakje verse peterselie
verse peterselie
0.5 zakje verse bieslook
verse bieslook
1 theelepel dragon
dragon
7 eetlepels olijfolie
olijfolie
0.5 bakje kastanjechampignons
kastanjechampignons
1 eetlepel citroensap
citroensap
1 schaaltje haricots verts
haricots verts
0.5 zak botersla
botersla
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 nr. 13 - Proeven van het najaar
In kom sjalot 5 min. in azijn marineren. Peterselie, bieslook en dragon door sjalot scheppen. Olie druppelsgewijs, al kloppend, toevoegen, tot smeuïge dressing ontstaat. Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker. Kastanjechampignons schoonvegen, onderkant eraf snijden. Champignons in flinterdunne plakjes snijden of schaven. Plakjes met citroensap besprenkelen. Topjes van haricots verts snijden, maar puntje onderaan laten zitten. Haricots verts in ruim kokend water met zout beetgaar koken. In zeef met koud water afspoelen en laten uitlekken. In kom botersla met kwart van dressing omscheppen. Sla en champignons over vier wijnglazen of coupes verdelen. Haricots verts met rest van dressing omscheppen en kwart ervan in elk glas scheppen.
Salade van haricots verts

voorgerecht
4 personen
240 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In kom sjalot 5 min. in azijn marineren. Peterselie, bieslook en dragon door sjalot scheppen. Olie druppelsgewijs, al kloppend, toevoegen, tot smeuïge dressing ontstaat. Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker. Kastanjechampignons schoonvegen, onderkant eraf snijden. Champignons in flinterdunne plakjes snijden of schaven. Plakjes met citroensap besprenkelen. Topjes van haricots verts snijden, maar puntje onderaan laten zitten. Haricots verts in ruim kokend water met zout beetgaar koken. In zeef met koud water afspoelen en laten uitlekken. In kom botersla met kwart van dressing omscheppen. Sla en champignons over vier wijnglazen of coupes verdelen. Haricots verts met rest van dressing omscheppen en kwart ervan in elk glas scheppen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sjalotten
2 eetlepels rode-wijnazijn
½ zakje verse peterselie
½ zakje verse bieslook
1 theelepel dragon
7 eetlepels olijfolie
½ bakje kastanjechampignons
1 eetlepel citroensap
1 schaaltje haricots verts
½ zak botersla




