Haricots verts met serranoham
Nog steeds een succesnummer: groenterolletjes met Spaanse ham.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 450 g verse haricots verts (zak à 150 g)
- 4 el traditionele olijfolie
- 12 plakjes serranoham (pakje à 80 g, 6 plakjes)
- 12 sprietjes verse bieslook
Keukenspullen
- ovenschaal (25 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze 6 min. in water met zout. Spoel koud. Schep om met de olie en verdeel in 12 porties.
- Vouw 12 plakjes ham in de lengte dubbel. Leg de bonen erop, rol op en bind vast met de bieslook. Leg de pakketjes in de ovenschaal en verwarm ca. 5 min. in de oven. Strooi er wat peper over.
bereidingstip:
Je kunt de rolletjes 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.

Haricots verts met serranoham
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 880 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Haricots verts met serranoham
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Haricots verts met serranoham

Verwarm de oven voor op 180 °C.

- 450 g verse haricots verts
- 4 el traditionele olijfolie
Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze 6 min. in water met zout. Spoel koud. Schep om met de olie en verdeel in 12 porties.
Tip: Verdeel de haricotverts in 3 porties per persoon.

- 12 plakjes serranoham
- 12 sprietjes verse bieslook
Vouw 12 plakjes ham in de lengte dubbel. Leg de bonen erop, rol op en bind vast met de bieslook.

Leg de pakketjes in de ovenschaal en verwarm ca. 5 min. in de oven. Strooi er wat peper over. Bon appétit!
bereidingstip:
Je kunt de rolletjes 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.