Haricots verts-aspergerolletjes
Haricots verts-aspergerolletjes

Haricots verts-aspergerolletjes

Het hoofdgerecht moet wel héél goed zijn om dit bijgerecht te kunnen overtreffen.

10 min. bereiden
10 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

verse haricots verts

100 g

groene aspergetips

8 plakken

pancetta

Dit heb je nodig

  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm

Het hoofdgerecht moet wel héél goed zijn om dit bijgerecht te kunnen overtreffen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in water 5 min. Voeg de laatste 2 min. de asperges toe. Giet de groenten af en laat goed uitlekken.

2

Verdeel de groenten in 2 porties per persoon. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje pancetta omheen. Verdeel ze over de ovenschaal en breng op smaak met peper. Bak de rolletjes in het midden van de oven ca. 10 min. en serveer.

tip

bewaartipJe kunt deze rolletjes tot het bakken in de oven een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.