
Salade met haricots verts en spek
De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade.
160 kcal (voedingswaarden)
10 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
100 g
biologische spekreepjes
350 g
haricots verts
½ tl
dijonmosterd
1 tl
wittewijnazijn
2 el
extra vierge olijfolie
50 g
jonge bladsla
De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade.
Aan de slag
1
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
2
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
3
Meng de mosterd met de azijn, olijfolie, peper en eventueel zout. Schep de haricots verts om met de dressing. Verdeel de sla over een schaal en verdeel de haricots verts en spekjes erover.