Salade met haricots verts en spek

De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade.

160 kcal

10 min. bereiden

4.6/5

(68)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 100 gram biologische spekreepjes

    biologische spekreepjes

  • 350 gram haricots verts

    haricots verts

  • 0.5 theelepel dijonmosterd

    dijonmosterd

  • 1 theelepel wittewijnazijn

    wittewijnazijn

  • 2 eetlepel extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 50 gram jonge bladsla

    jonge bladsla

Aan de slag

  1. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.

  3. Meng de mosterd met de azijn, olijfolie, peper en eventueel zout. Schep de haricots verts om met de dressing. Verdeel de sla over een schaal en verdeel de haricots verts en spekjes erover.

Wat vond je van dit recept?

Salade met haricots verts en spek

De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig