Salade met haricots verts en spek
De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade.
160 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
100 gram biologische spekreepjes
biologische spekreepjes
350 gram haricots verts
haricots verts
0.5 theelepel dijonmosterd
dijonmosterd
1 theelepel wittewijnazijn
wittewijnazijn
2 eetlepel extra vierge olijfolie
extra vierge olijfolie
50 gram jonge bladsla
jonge bladsla
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2020 nr. 10 - Bijzondere Kerst
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Meng de mosterd met de azijn, olijfolie, peper en eventueel zout. Schep de haricots verts om met de dressing. Verdeel de sla over een schaal en verdeel de haricots verts en spekjes erover.
Salade met haricots verts en spek
De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade.

bijgerecht
4 personen
160 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Meng de mosterd met de azijn, olijfolie, peper en eventueel zout. Schep de haricots verts om met de dressing. Verdeel de sla over een schaal en verdeel de haricots verts en spekjes erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g biologische spekreepjes
350 g haricots verts
½ tl dijonmosterd
1 tl wittewijnazijn
2 el extra vierge olijfolie
50 g jonge bladsla




