Salade met haricots verts en spek
Salade met haricots verts en spek

Salade met haricots verts en spek

De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade.

10 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

biologische spekreepjes

350 g

haricots verts

½ tl

dijonmosterd

1 tl

wittewijnazijn

2 el

extra vierge olijfolie

50 g

jonge bladsla

De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade.

Aan de slag

1

Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.

3

Meng de mosterd met de azijn, olijfolie, peper en eventueel zout. Schep de haricots verts om met de dressing. Verdeel de sla over een schaal en verdeel de haricots verts en spekjes erover.