Spelt met haricots verts, spek en ui
Spelt met haricots verts, spek en ui

Spelt met haricots verts, spek en ui

Spelt kun je met van alles combineren. Bijvoorbeeld met spek en haricots verts.

45 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

uien

3 el

traditionele olijfolie

200 g

AH Biologisch spelt

350 g

verse haricots verts

200 g

gerookte spekreepjes

4

middelgrote eieren

Spelt kun je met van alles combineren. Bijvoorbeeld met spek en haricots verts.

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de uien 30 min. op laag vuur, tot ze karamelliseren. Schep af en toe om.

2

Kook ondertussen de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat tot gebruik met de deksel op de pan staan. Giet af en doe met de spelt en gekaramelliseerde uien in een schaal. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, halveer en kook in 7 min. beetgaar.

3

Bak de spekreepjes in 6 min. krokant op middelhoog vuur. Roer ze met de helft van het bakvet door de spelt. Serveer de lauwwarme speltsalade met de eieren ernaast. Lekker! Bak in het achtergebleven bakvet spiegeleieren.

tip

Freekeh met haricots verts, spek en ui

Instructievideo - 02:00 min.