Pasteitjes

Knapperige bladerdeeghapjes met een lekker hartige vulling: pasteitjes zijn terug! Bij de borrel of – in het groot – als maaltijd, met pasteitjes sla je nooit de plank mis. Allerhande onthult de lekkerste recepten.

Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak

Britse gehaktpasteitjes met pastinaak

Ingrediënten

voor 6 personen
  • 200 g pastinaak
  • 1 ui
  • 10 g verse selderij
  • 300 g rundergehakt
  • 2 el Lea & Perrins worcestershiresauce
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en rasp grof. Snipper de ui en snijd de selderij fijn.
  2. Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worcestershiresauce en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af. Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes. Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei. Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.