bewaar
Pasteitjes gevuld met pompoengehakt
Pasteitjes gevuld met pompoengehakt
bewaar

Pasteitjes gevuld met pompoengehakt

Zoete pompoen samen met gehakt en roomkaas in kruidige pasteitjes: het heerlijk avondje is echt gekomen.

50 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

10 porties

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

1 el

vijfkruidenpoeder

500 g

half-om-halfgehakt

½

kippenbouillontablet

100 ml

water

400 g

koelverse pompoenstukjes

2 el

ketjap manis

180 g

ongezouten roomboter

350 g

tarwebloem

150 g

roomkaas naturel

1½ el

azijn

1½ tl

bakpoeder

150 ml

koud water

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • muffinvorm met 12 holtes

  • deegroller

  • uitsteekvorm Ø 11 cm

  • uitsteekvorm Ø 8 cm

Zoete pompoen samen met gehakt en roomkaas in kruidige pasteitjes: het heerlijk avondje is echt gekomen.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Pers de knoflook erboven en voeg het 5-kruidenpoeder toe. Bak 1 min. mee. Schep het gehakt erdoor en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om. Los de bouillontablet op in het hete water en voeg samen met de pompoenstukjes toe aan het gehakt. Roer even door en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Doe het mengsel in een kom en stamp de pompoenstukjes fijn door het gehakt. Breng op smaak met de ketjap, peper en eventueel zout. Laat helemaal afkoelen.

2

Snijd voor het deeg de boter in kleine stukjes en zet 15 min. in de vriezer. Doe de bloem, roomkaas, de azijn en bakpoeder met het koude water in de keukenmachine en maal tot een kruimelig deeg. Voeg de boter toe en maal nog 30 sec. Doe in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvorm in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met een deegroller uit tot een plak van 2 mm dik. Steek er een rondje per pastei uit van Ø 11 cm en bekleed hier de holtes van de muffinvorm mee. Zorg ervoor dat de deegranden iets boven de vorm uitkomen. Vorm van de deegresten een bal en rol deze uit tot een dunne plak. Steek hier de deksels uit van Ø 8 cm. Vul het deeg tot onder de rand met het pompoengehakt; het deeg moet er nog 1 cm bovenuit steken.

4

Maak de deegranden nat met wat water, leg de deegdeksels over de vulling en druk met een vork de randen goed op elkaar. Maak met een scherp mes 4 kleine kruisjes in de deksels. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak de pasteitjes 30 min. in het midden van de oven. Laat 15 min. afkoelen in de vorm. Leg een groot bord op de vorm en keer het geheel om zodat de pasteitjes uit de vorm komen.