Schil en rasp de gember, rasp ook de knoflook. Meng met het gehakt, ei, peper en eventueel zout en vorm met natte handen de gehaktballetjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom 6 min. op middelhoog vuur.
Voeg de ketjap en chilisaus toe en laat de saus op middelhoog vuur nog 5 min. iets inkoken, terwijl de balletjes verder garen.
Maak ondertussen de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bosuitjes in ringen en hak de pinda’s grof. Verdeel de gehaktballetjes en saus over een schaal en bestrooi met de peper, bosui en pinda’s.
Sticky gehaktballetjes van London Loy
Deze sticky gehaktballetjes staan zo op tafel! Bestrooi ze met peper, bosui en pinda's voor wat pittige crunch.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Sticky gehaktballetjes van London Loy
Deze sticky gehaktballetjes staan zo op tafel! Bestrooi ze met peper, bosui en pinda's voor wat pittige crunch.

12 porties
170 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember, rasp ook de knoflook. Meng met het gehakt, ei, peper en eventueel zout en vorm met natte handen de gehaktballetjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom 6 min. op middelhoog vuur.
Voeg de ketjap en chilisaus toe en laat de saus op middelhoog vuur nog 5 min. iets inkoken, terwijl de balletjes verder garen.
Maak ondertussen de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bosuitjes in ringen en hak de pinda’s grof. Verdeel de gehaktballetjes en saus over een schaal en bestrooi met de peper, bosui en pinda’s.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
20 g gember
2 tenen knoflook
500 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot scharrelei
2 el arachideolie
5 el ketjap manis
5 el hot chilisaus
1 rode peper
2 bosuien
3 el ongezouten pinda's