Week de satéprikkers in water. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik en die in stukjes van 1 cm.
Doe de ketjap, de helft van de olie en de sambal in een schaal. Pers de limoen uit en voeg 1 el sap (per 12 spiesjes) toe. Meng de marinade en schep om met de tempeh, laat 30 min. marineren.
Snijd ondertussen de sjalot en tomaten in parten. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees grof. Boen de rest van de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe 3 el sap (per 12 spiesjes), het rasp, de sjalot, tomaat en rode peper in de keukenmachine en hak fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rijg de tempeh aan de satéprikkers. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de tempehsateetjes in 2 delen 4 min. op middelhoog vuur, keer regelmatig. Snijd ondertussen de koriander fijn en meng de helft door de tomatendip.
Serveer de saté met de dip en bestrooi met de rest van de koriander.
Saté tempeh van London Loy
Gek op streetfood? Deze saté van tempeh maak je net zo gemakkelijk thuis. Serveer met een tomaten-sjalottendip voor extra spice.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Saté tempeh van London Loy
Gek op streetfood? Deze saté van tempeh maak je net zo gemakkelijk thuis. Serveer met een tomaten-sjalottendip voor extra spice.

12 personen
80 kcal
1 min. bereiden
Aan de slag
Week de satéprikkers in water. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik en die in stukjes van 1 cm.
Doe de ketjap, de helft van de olie en de sambal in een schaal. Pers de limoen uit en voeg 1 el sap (per 12 spiesjes) toe. Meng de marinade en schep om met de tempeh, laat 30 min. marineren.
Snijd ondertussen de sjalot en tomaten in parten. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees grof. Boen de rest van de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe 3 el sap (per 12 spiesjes), het rasp, de sjalot, tomaat en rode peper in de keukenmachine en hak fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rijg de tempeh aan de satéprikkers. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de tempehsateetjes in 2 delen 4 min. op middelhoog vuur, keer regelmatig. Snijd ondertussen de koriander fijn en meng de helft door de tomatendip.
Serveer de saté met de dip en bestrooi met de rest van de koriander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
250 g tempeh
3 el ketjap manis
2 el arachideolie
½ el sambal badjak
2 biologische limoenen
1 sjalot
250 g tomaten
1 rode peper
5 g verse koriander
Dit heb je nodig
sateprikkers
staafmixer met hakmolen