Saté tempeh van London Loy

Gek op streetfood? Deze saté van tempeh maak je net zo gemakkelijk thuis. Serveer met een tomaten-sjalottendip voor extra spice.

80 kcal

(Voedingswaarden)

1 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Week de satéprikkers in water. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik en die in stukjes van 1 cm.

  2. Doe de ketjap, de helft van de olie en de sambal in een schaal. Pers de limoen uit en voeg 1 el sap (per 12 spiesjes) toe. Meng de marinade en schep om met de tempeh, laat 30 min. marineren.

  3. Snijd ondertussen de sjalot en tomaten in parten. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees grof. Boen de rest van de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe 3 el sap (per 12 spiesjes), het rasp, de sjalot, tomaat en rode peper in de keukenmachine en hak fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Rijg de tempeh aan de satéprikkers. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de tempehsateetjes in 2 delen 4 min. op middelhoog vuur, keer regelmatig. Snijd ondertussen de koriander fijn en meng de helft door de tomatendip.

  5. Serveer de saté met de dip en bestrooi met de rest van de koriander.

Saté tempeh van London Loy

Gek op streetfood? Deze saté van tempeh maak je net zo gemakkelijk thuis. Serveer met een tomaten-sjalottendip voor extra spice.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig