Breng het water met de kipdijfilet en het bouillonblokje aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Keer de kipdijfilet halverwege. Schep met een schuimspaan uit de bouillon en laat afkoelen tot gebruik. Laat de bouillon afkoelen tot gebruik.
Verwarm ondertussen de oven voor op 165 °C. Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de sjalot. Verhit de boter in een steelpan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en currypoeder toe en gaar al roerend 2-3 min. (roux). Voeg de slagroom en 75 ml kipbouillon (per 8 stuks) toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden.
Snijd de bieslook fijn. Trek met 2 vorken de kip in stukjes en snijd fijn. Voeg de kip met de bieslook (hou wat over ter garnering) toe aan de roux. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vul de mini-pasteibakjes met de ragout en bestrooi met de rest van de bieslook. Serveer warm op het serveerplateau.
Mini kerstboompasteitjes met kipragout
Met deze leuke mini kerstboompjes heb je een klassier én nog ruimte over voor de rest van de avond. Dus je kunt smullend van start!
30 min. bereiden / 10 min. oventijd
10 ingrediënten
- algemeenAH Excellent producten zijn vanaf 15 december verkrijgbaar.
- bereidingstipMaak de ragout 1 dag van tevoren. Laat volledig afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm vlak voor het serveren op laag vuur, voeg wat water toe als-ie te dik is geworden.
- vegatipVervang de kipfilet en het kippenbouillonblokje door fijngesneden gebakken plantaardige kipstukjes en een groentebouillonblokje.
- bereidingstipDe pasteibakjes kun je ook opwarmen in de airfryer.
- combinatietipCombineer dit gerecht met andere hapjes als brioche met steak tartaar, gevulde portobellini en garnalenkroketjes voor een grande entree.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mini kerstboompasteitjes met kipragout
Met deze leuke mini kerstboompjes heb je een klassier én nog ruimte over voor de rest van de avond. Dus je kunt smullend van start!

voorgerecht
8 porties
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Breng het water met de kipdijfilet en het bouillonblokje aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Keer de kipdijfilet halverwege. Schep met een schuimspaan uit de bouillon en laat afkoelen tot gebruik. Laat de bouillon afkoelen tot gebruik.
Verwarm ondertussen de oven voor op 165 °C. Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de sjalot. Verhit de boter in een steelpan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en currypoeder toe en gaar al roerend 2-3 min. (roux). Voeg de slagroom en 75 ml kipbouillon (per 8 stuks) toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden.
Snijd de bieslook fijn. Trek met 2 vorken de kip in stukjes en snijd fijn. Voeg de kip met de bieslook (hou wat over ter garnering) toe aan de roux. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vul de mini-pasteibakjes met de ragout en bestrooi met de rest van de bieslook. Serveer warm op het serveerplateau.
algemeen:AH Excellent producten zijn vanaf 15 december verkrijgbaar.
bereidingstip:Maak de ragout 1 dag van tevoren. Laat volledig afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm vlak voor het serveren op laag vuur, voeg wat water toe als-ie te dik is geworden.
vegatip:Vervang de kipfilet en het kippenbouillonblokje door fijngesneden gebakken plantaardige kipstukjes en een groentebouillonblokje.
bereidingstip:De pasteibakjes kun je ook opwarmen in de airfryer.
combinatietip:Combineer dit gerecht met andere hapjes als brioche met steak tartaar (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1202035), gevulde portobellini (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1202034) en garnalenkroketjes (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1202033) voor een grande entree.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
300 ml water
100 g scharrelkipdijfilet
½ kippenbouillontablet
8 AH Excellent minipasteibakjes kerstboom
½ sjalot
15 g ongezouten roomboter
15 g tarwebloem
½ tl hot currypoeder
50 ml verse slagroom
5 g verse bieslook
Dit heb je nodig
draaibaar serveerplateau (Ø 38cm)



