Pas­tei­tjes met ki­pra­gout

"Dé ingrediënten voor deze klassieke ragout zijn malse kippenpoten en roux van boter, bloem en bouillon. En omdat het kerst is: ook slagroom. Dat maakt ’m extra lekker."

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 8 min. oventijd
(24) waardeer
hollands voorgerecht "Dé ingrediënten voor deze klassieke ragout zijn malse kippenpoten en roux van boter, bloem en bouillon. En omdat het kerst is: ook slagroom. Dat maakt ’m extra lekker." 6 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • garde

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kippenpoten en bouillontabletten met het water in een pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Neem de poten uit de bouillon en laat 30 min. afkoelen. Bewaar de bouillon.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux). Voeg de vadouvan toe en laat de roux op laag vuur in 3 min. gaar worden. Roer regelmatig.
  4. Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kip en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel inkoken op laag vuur als de ragout te dun is.
  5. Bak de ragoutbakjes in 8 min. af in de oven. Schep de ragout in de bakjes en knip de bieslook erboven.

Tip:

Je kunt ragout 3 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend op laag vuur.

video

Pas­tei­tjes met ki­pra­gout

Recipevideo - 02:10 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 15 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pasteitjes met kipragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­tei­tjes met ki­pra­gout

1
1
  • 2 scharrelkippenpoten
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 liter water

Doe de kippenpoten en bouillontabletten met het water in een pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken.

2
2

Neem de poten uit de bouillon en laat 30 min. afkoelen. Bewaar de bouillon.

3
3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

4
4
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de champignons in plakjes.

5
5
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes.

7
7
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 25 g tarwebloem

Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux).

8
8
  • 1 el vadouvan kruidenmix

Voeg de vadouvan toe en laat de roux op laag vuur in 3 min. gaar worden. Roer regelmatig.

9
9
  • 125 ml verse slagroom

Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden.

10
10

Voeg de kip en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel inkoken op laag vuur als de ragout te dun is.

11
11
  • 6 AH Excellent Feestfavoriet bladerdeegbakjes in stervorm
  • 5 g verse bieslook

Bak de ragoutbakjes in 8 min. af in de oven. Schep de ragout in de bakjes en knip de bieslook erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.