Kerstboompasteitjes

Het hoort toch ook een beetje bij kerst, die pasteitjes. Helemaal als ze ook nog eens de vorm van een kerstboom hebben.

375 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kipfilet erdoor. Verdeel de vulling over de pasteitjes en verdeel de kaas erover. Bestrooi met de kruiden en zet op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na ca. 12 min. losjes af met aluminiumfolie als de pasteitjes te donker worden.

  • variatietipVul de pasteitjes met geraspte belegen kaas, hamreepjes en fijngesneden ananasstukjes. Laat de kruiden dan achterwege.
  • bewaartipJe kunt de kerstboompasteitjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Serveer de pasteitjes op kamertemperatuur of warm ze nog even op in de oven (10 min. op 200 ºC). Dek af met aluminiumfolie en neem mee naar school.

Kerstboompasteitjes

Het hoort toch ook een beetje bij kerst, die pasteitjes. Helemaal als ze ook nog eens de vorm van een kerstboom hebben.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig