Ro­de­bie­ten­soep met groen­te­chips

Dit is winter op z'n best! Stevige soep met rode biet, pastinaak en zwarte bonen.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dit is winter op z'n best! Stevige soep met rode biet, pastinaak en zwarte bonen. 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de pastinaak en bieten en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot en het anijszaad 3 min. op laag vuur. Voeg de pastinaak, biet en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op laag vuur.
  2. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Zet terug op het vuur en voeg de bonen toe. Verwarm nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.
  3. Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom 1 el zure room en serveer met de groentechips.

combinatietip:

Lekker met verkruimelde feta en petit beurre (brood, AH Liefde & Passie).

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 22 g
Tags
Ook te zien in

Rodebietensoep met groentechips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­bie­ten­soep met groen­te­chips

1
  • 400 g pastinaak
  • 400 g rode bieten
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Schil de pastinaak en bieten en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

2
  • 30 g ongezouten boter
  • ½ el anijszaad

Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot en het anijszaad 3 min. op laag vuur. Voeg de pastinaak, biet en knoflook toe en bak 5 min. mee.

3
  • 1 liter groentebouillon van tablet

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op laag vuur.

4
  • 800 g zwarte bonen

Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.

5

Zet terug op het vuur en voeg de bonen toe. Verwarm nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.

6
  • 125 g zure room
  • 100 g groentechips

Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom 1 el zure room en serveer met de groentechips.

combinatietip:

Lekker met verkruimelde feta en petit beurre (brood, AH Liefde & Passie).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.