Slasoep

180 kcal

15 min. bereiden

3.2/5

(116)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kropsla

    kropsla

  • 1 ui

    ui

  • 25 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 1 eetlepel tarwebloem

    tarwebloem

  • 750 ml groentebouillon van tablet

    groentebouillon van tablet

  • 125 ml crème fraîche

    crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer


Aan de slag

  1. Haal de bladeren van de sla los en was ze. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de sla toe en laat iets slinken. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. binden. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

  2. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  • combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.
  • bewaartipJe kunt deze soep invriezen. Roer dan wel de crème fraîche er pas vlak voor het serveren door.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Slasoep

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig