bewaar
Komkommersoep met garnalen
Komkommersoep met garnalen
bewaar

Komkommersoep met garnalen

Deze keer geen garnalencocktail, maar een soep met garnalen als voorgerecht.

10 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

2

sjalotten

1 el

traditionele olijfolie

500 ml

groentebouillon van tablet

8 takjes

verse munt

125 g

crème fraîche

100 g

Hollandse garnalen

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Deze keer geen garnalencocktail, maar een soep met garnalen als voorgerecht.

Aan de slag

1

Was de komkommer, snijd over de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalotten. Verhit de olie en fruit de sjalotten. Voeg de komkommer en bouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken.

2

Snijd ondertussen de helft van de muntblaadjes fijn. Neem de pan van het vuur en voeg de muntblaadjes toe. Meng de helft van de crème fraîche erdoor. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel over de borden, verdeel de rest van de crème fraîche over de borden en verdeel de garnalen erover. Garneer met de rest van de muntblaadjes.

serveertipJe kunt deze soep ook lauwwarm of koud serveren.