Romige bietenrisotto met Italiaanse kaas
Romige bietenrisotto met Italiaanse kaas

Romige bietenrisotto met Italiaanse kaas

Pretty in pink: deze roze risotto heeft een heel zachte smaak.

25 min. bereiden
544waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

800 ml

groentebouillon van tablet

20 g

ongezouten roomboter

300 g

risottorijst

680 g

rode bieten in pot

4 el

roomkaas knoflook & fijne kruiden

75 g

rucola

75 g

Italiaanse kaasvlokken

Pretty in pink: deze roze risotto heeft een heel zachte smaak.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon scheut voor scheut toe aan de rijst en laat al omscheppend zacht koken tot de bouillon is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar en smeuïg is.

2

Laat ondertussen de bieten in een zeef uitlekken en snijd in stukjes. Roer de roomkaas en bietjes door de risotto en warm goed door. Verdeel de rucola over de borden, schep de risotto erop en bestrooi met de kaasvlokken.

tip

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.