Bietenrisotto met spekjes
De bieten geven deze risotto niet alleen een fantastische kleur, de smaak doet het ook heel goed bij de spekjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 300 g ontbijtspek aan een stuk
- 1 liter rundvleesbouillon van tablet
- 50 g ongezouten roomboter
- 150 ml droge witte wijn
- 300 g risottorijst
- 400 g geraspte bietjes (koelvers)
- 75 g rucola
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd het spek in reepjes. Verhit de bouillon. Smelt de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui 1 min. Doe de spekreepjes erbij en bak nog 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.
- Voeg daarna de bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de bietjes en de rest van de boter toe en verwarm nog 1-2 min.
- Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden. Serveer met de rucolasla.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 2.195 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Bietenrisotto met spekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bietenrisotto met spekjes
- 2 uien
- 300 g ontbijtspek aan een stuk
- 1 liter rundvleesbouillon van tablet
- 25 g ongezouten roomboter
Snipper de ui en snijd het spek in reepjes. Verhit de bouillon. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui 1 min.
- 150 ml droge witte wijn
- 300 g risottorijst
Doe de spekreepjes erbij en bak nog 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.
Voeg daarna de bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe.
- 400 g geraspte bietjes
- 25 g ongezouten roomboter
Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de bietjes en de boter toe en verwarm nog 1-2 min.
- 75 g rucola
Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden. Serveer met de rucolasla.