Zelf­ge­maak­te ra­vi­o­li met ar­ti­sjok en pan­grat­ta­to

Pak eens een keer helemaal uit en ga voor deze ravioli van zelfgemaakt pastadeeg

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pak eens een keer helemaal uit en ga voor deze ravioli van zelfgemaakt pastadeeg 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • keukenmachine met deeghaak
 • vershoudfolie
 • pastamachine
 • uitsteekvorm (Ø 9-10 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Doe de bloem, eieren en het zout in de kom van de keukenmachine en kneed in 3 min. tot een samenhangend deeg. Neem uit de kom en kneed in 5 min. met je handen tot een elastisch deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat minimaal 30 min. rusten op kamertemperatuur. Doe ondertussen ⅔ van de mascarpone in een kom, boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Halveer de vrucht en pers uit.
 2. Neem 6 tomaten en 1 teen knoflook uit het potje en snijd fijn. Meng door de mascarpone en breng op smaak met citroensap, begin met 1 el, en peper. Laat de artisjokken uitlekken en halveer ze in de lengte en breedte zodat je 24 partjes hebt. Dop de ontdooide tuinbonen: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje. Snijd nog 1 teen knoflook uit het potje fijn. Verhit 2 el tomatenolie in een koekenpan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de panko toe en bak al roerend in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat de pangrattato afkoelen tot gebruik.
 3. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken. Draai de stukken meerdere malen door de pastamachine op een steeds kleinere stand totdat je 4 lange, dunne vellen hebt van max. 1 mm dik. Leg de pastavellen op een met bloem bestoven werkblad. Steek met de uitsteekvorm 6 cirkels uit elk vel deeg, zodat je 24 rondjes hebt. Verdeel de vulling met een theelepel over het midden van de deegrondjes. Laat 1 cm van de rand vrij. Leg op elke vulling 1 stukje artisjok. Bestrijk de randen rondom de vulling met water. Vouw het deeg over de vulling dicht, zodat je een halve maan hebt, druk dicht met je vingers en een vork.
 4. Breng een pan met ruim water en eventueel zout aan de kook. Verhit 1 el tomatenolie (per 4 personen) in een steelpan en verwarm de tuinbonen 4 min. op laag vuur. Voeg de rest van de mascarpone toe en laat smelten. Kook ondertussen de ravioli in 2 porties elk 3-4 min. Neem uit de pan met een schuimspaan en verdeel over diepe (het liefst voorverwarmde) borden.
 5. Voeg een beetje kookvocht van de pasta toe aan de tuinbonen en meng tot een romige saus. Breng op smaak met citroensap en peper en verdeel over de pasta. Bestrooi met de rucola, schaaf de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de pangrattato.

bewaartip:

Je kunt de ravioli 1 dag van tevoren maken. Bestrooi rondom met bloem, zodat het deeg niet aan elkaar kan gaan plakken. Bewaar in lagen met bakpapier ertussen afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 825 kcal
 • eiwit 28 g
 • koolhydraten 68 g
 • vet 46 g
  waarvan verzadigd 23 g
 • natrium 880 mg
 • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Zelfgemaakte ravioli met artisjok en pangrattato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te ra­vi­o­li met ar­ti­sjok en pan­grat­ta­to

1
1
 • 300 g tarwebloem
 • 3 middelgrote eieren
 • 1 tl zout

Doe de bloem, eieren en het zout in de kom van de keukenmachine en kneed in 3 min. tot een samenhangend deeg.

2
2

Neem uit de kom en kneed in 5 min. met je handen tot een elastisch deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat minimaal 30 min. rusten op kamertemperatuur.

3
3
 • 166 g mascarpone
 • 1 citroen

Doe ondertussen de mascarpone in een kom, boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Halveer de vrucht en pers uit.

4
4
 • 142½ g pomodori al forno

Neem 6 tomaten en 1 teen knoflook uit het potje en snijd fijn. Meng door de mascarpone en breng op smaak met citroensap, begin met 1 el, en peper.

5
5
 • 280 g gemarineerde artisjokken

Laat de artisjokken uitlekken en halveer ze in de lengte en breedte zodat je 24 partjes hebt.

6
6
 • 300 g diepvries tuinbonen

Dop de ontdooide tuinbonen: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje.

7
7

Snijd nog 1 teen knoflook uit het potje fijn. Verhit 2 el tomatenolie in een koekenpan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur.

8
8
 • 30 g panko

Voeg de panko toe en bak al roerend in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat de pangrattato afkoelen tot gebruik.

9
9

Snijd het deeg in 4 gelijke stukken. Draai de stukken meerdere malen door de pastamachine op een steeds kleinere stand totdat je 4 lange, dunne vellen hebt van max. 1 mm dik.

10
10

Leg de pastavellen op een met bloem bestoven werkblad. Steek met de uitsteekvorm 6 cirkels uit elk vel deeg, zodat je 24 rondjes hebt.

11
11

Verdeel de vulling met een theelepel over het midden van de deegrondjes. Laat 1 cm van de rand vrij. Leg op elke vulling 1 stukje artisjok.

12
12

Bestrijk de randen rondom de vulling met water. Vouw het deeg over de vulling dicht, zodat je een halve maan hebt, druk dicht met je vingers en een vork.

13
13

Breng een pan met ruim water en eventueel zout aan de kook. Verhit 1 el tomatenolie (per 4 personen) in een steelpan en verwarm de tuinbonen 4 min. op laag vuur.

14
14
 • 84 g mascarpone

Voeg de rest van de mascarpone toe en laat smelten. Kook ondertussen de ravioli in 2 porties elk 3-4 min.

15
15

Neem uit de pan met een schuimspaan en verdeel over diepe (het liefst voorverwarmde) borden.

16
16

Voeg een beetje kookvocht van de pasta toe aan de tuinbonen en meng tot een romige saus. Breng op smaak met citroensap en peper en verdeel over de pasta.

17
17
 • 20 g rucola
 • 50 g Parmezaanse kaas

Bestrooi met de rucola, schaaf de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de pangrattato.

bewaartip:

Je kunt de ravioli 1 dag van tevoren maken. Bestrooi rondom met bloem, zodat het deeg niet aan elkaar kan gaan plakken. Bewaar in lagen met bakpapier ertussen afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.