Romige groentelasagne met kaassaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 250 g winterpeen
- 250 g champignons
- 3 el traditionele olijfolie
- 450 g diepvries spinazie
- 200 g geraspte lichtbelegen kaas
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
- 500 ml volle melk
- 250 g lasagnebladen
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui fijn en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en wortel op laag vuur 3-4 min. Voeg de champignons toe en bak ze op een hoger vuur bruin. Doe de spinazie erbij en laat het op laag vuur ontdooien. Roer de kaas (75 g per 4 personen) erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de bloem erdoor en verwarm al roerend 2-3 min. Voeg een flinke scheut melk toe en roer op laag vuur tot een dikke saus. Voeg scheut voor scheut de rest van de melk toe. Voeg pas een scheut melk toe als de vorige scheut volledig is opgenomen. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Smelt er al roerend de kaas (75 g per 4 personen) in en breng op smaak met peper en zout.
- Vet de ovenschaal in en doe in de schaal een deel van de groenten, kaassaus en lasagnevellen. Herhaal twee keer. Eindig met een royaal met saus bestreken groentelaag. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 770 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 42 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Romige groentelasagne met kaassaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige groentelasagne met kaassaus
- 1 ui
- 250 g winterpeen
- 250 g champignons
Snipper de ui fijn en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en wortel op laag vuur 3-4 min. Voeg de champignons toe en bak ze op een hoger vuur bruin.
- 450 g diepvries spinazie
- 75 g geraspte lichtbelegen kaas
Doe de spinazie erbij en laat het op laag vuur ontdooien. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de bloem erdoor en verwarm al roerend 2-3 min.
- 500 ml volle melk
Voeg een flinke scheut melk toe en roer op laag vuur tot een dikke saus. Voeg scheut voor scheut de rest van de melk toe.
Tip: Voeg pas een scheut melk toe als de vorige scheut volledig is opgenomen.
- 75 g geraspte lichtbelegen kaas
Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Smelt er al roerend de kaas in en breng op smaak met peper en zout.
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g lasagnebladen
Vet de ovenschaal in en doe in de schaal een deel van de groenten, kaassaus en lasagnevellen. Herhaal twee keer.
- 50 g geraspte lichtbelegen kaas
Eindig met een royaal met saus bestreken groentelaag. Strooi de kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.