Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (176)

sorteer op
recept Her­ten­bief­stuk met krie­ken­jus

Her­ten­bief­stuk met krie­ken­jus

40 min.
(268)
recept Struis­vo­gel in pe­per­saus

Struis­vo­gel in pe­per­saus

50 min.
(63)
recept Zoet­zu­re cur­ry met eend

Zoet­zu­re cur­ry met eend

2 u. 25 min.
(22)
recept Ko­nijn ge­stoofd in lin­zen

Ko­nijn ge­stoofd in lin­zen

1 u. 15 min.
(31)
recept Een­den­borst met zuur­kool

Een­den­borst met zuur­kool

40 min.
(81)
recept Ko­nijn op z'n Lim­burgs

Ko­nijn op z'n Lim­burgs

24 u. 50 min.
(340)
recept Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

20 min.
(21)
recept Fa­zant met cho­co­la­de­saus

Fa­zant met cho­co­la­de­saus

1 u. 15 min.
(54)
recept Een­den­borst­fi­let met gem­ber

Een­den­borst­fi­let met gem­ber

20 min.
(46)
recept Eend met ro­mi­ge port­saus

Eend met ro­mi­ge port­saus

25 min.
(409)
recept Ge­bak­ken een­den­borst­fi­let met mar­sa­la­saus

Ge­bak­ken een­den­borst­fi­let met mar­sa­la­saus

45 min.
(181)
recept Wild­pie

Wild­pie

2 u. 35 min.
(301)
recept Crois­sant­toast met ma­dag­as­car-eend

Crois­sant­toast met ma­dag­as­car-eend

10 min.
(9)
recept Her­ten­bief­stuk met ro­de­kool en bal­sa­mi­co

Her­ten­bief­stuk met ro­de­kool en bal­sa­mi­co

30 min.
(95)
recept Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

15 min.
(43)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met mang­ochut­ney

Struis­vo­gel­bief­stuk met mang­ochut­ney

8 min.
(38)
recept Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

30 min.
(110)
recept Her­ten­bief­stuk­jes met cran­ber­ry­com­po­te

Her­ten­bief­stuk­jes met cran­ber­ry­com­po­te

10 min.
(92)
recept Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

30 min.
(12)
recept Gem­ber­eend met shii-ta­ke

Gem­ber­eend met shii-ta­ke

25 min.
(41)
recept Een­den­borst met war­me ap­pel­stroop op he­te blik­sem

Een­den­borst met war­me ap­pel­stroop op he­te blik­sem

45 min.
(86)
recept Sa­la­de met ge­rook­te een­den­borst­fi­let en vij­gen

Sa­la­de met ge­rook­te een­den­borst­fi­let en vij­gen

15 min.
(151)
recept Pa­rel­hoen­fi­let in fi­lo­deeg

Pa­rel­hoen­fi­let in fi­lo­deeg

2 u. 55 min.
(20)
recept Spies­jes met een­den­borst

Spies­jes met een­den­borst

1 u. 30 min.
(26)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.