Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (175)

sorteer op
recept Ko­nij­nen­bout met wor­tel­jus

Ko­nij­nen­bout met wor­tel­jus

1 u. 15 min.
(22)
recept Ren­dang itik - ren­dang met eend

Ren­dang itik - ren­dang met eend

30 min.
(20)
recept Ha­zen­rug­fi­let met ge­pof­te knof­look en si­naas­ap­pel-wijn­saus

Ha­zen­rug­fi­let met ge­pof­te knof­look en si­naas­ap­pel-wijn­saus

45 min.
(34)
recept Ko­nijn ge­stoofd in lin­zen

Ko­nijn ge­stoofd in lin­zen

1 u. 15 min.
(31)
recept Een­den­borst met zuur­kool

Een­den­borst met zuur­kool

40 min.
(81)
recept Her­ten­bief­stuk­jes op ro­ze­ma­rijnspies­jes

Her­ten­bief­stuk­jes op ro­ze­ma­rijnspies­jes

20 min.
(60)
recept Ta­gli­a­tel­le met ge­ma­ri­neer­de haas

Ta­gli­a­tel­le met ge­ma­ri­neer­de haas

5 u. 55 min.
(25)
recept Ha­zen­rug­fi­let, broc­co­li, peul­tjes en as­per­ges

Ha­zen­rug­fi­let, broc­co­li, peul­tjes en as­per­ges

30 min.
(15)
recept Groe­ne sa­la­de met struis­vo­gel­bief­stuk en ei

Groe­ne sa­la­de met struis­vo­gel­bief­stuk en ei

40 min.
(16)
recept Moors ko­nijn

Moors ko­nijn

1 u. 15 min.
(48)
recept Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

2 u. 50 min.
(78)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met aman­del-gem­ber­saus

Struis­vo­gel­bief­stuk met aman­del-gem­ber­saus

40 min.
(8)
recept Krui­di­ge een­den­borst met pa­té

Krui­di­ge een­den­borst met pa­té

50 min.
(39)
recept Struis­vo­gel­tour­ne­dos met knol­sel­de­rij­pu­ree en ro­de-wijn­jus

Struis­vo­gel­tour­ne­dos met knol­sel­de­rij­pu­ree en ro­de-wijn­jus

55 min.
(30)
recept Wild­spies­je met ho­ning-mos­terd­saus

Wild­spies­je met ho­ning-mos­terd­saus

20 min.
(85)
recept Ha­zen­rug­fi­let in rau­we ham met sja­lot­ten-tijm­saus

Ha­zen­rug­fi­let in rau­we ham met sja­lot­ten-tijm­saus

1 u. 10 min.
(26)
recept Pa­rel­hoen­fi­let met cham­pig­non­room­saus en spi­na­zie

Pa­rel­hoen­fi­let met cham­pig­non­room­saus en spi­na­zie

1 u. 10 min.
(60)
recept Ha­zen­rug­fi­let met ha­zel­noot­korst­je

Ha­zen­rug­fi­let met ha­zel­noot­korst­je

25 min.
(31)
recept Chi­nees hap­je van een­den­borst­fi­let met man­da­rijn­jus

Chi­nee­s hap­je van een­den­borst­fi­let met man­da­rijn­jus

30 min.
(21)
recept Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

1 u. 35 min.
(34)
recept Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

35 min.
(24)
recept Zoet­zu­re cur­ry met eend

Zoet­zu­re cur­ry met eend

2 u. 25 min.
(22)
recept Ge­stoofd ko­nijn

Ge­stoofd ko­nijn

2 u. 40 min.
(63)
recept Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

30 min.
(12)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.