Shake, shake, shake

Cocktails zijn er in alle soorten en maten. En dat geldt ook voor cocktailrecepten. Die variëren van simpel tot verfijnd. Ben je benieuwd naar leuke weetjes over cocktails, cocktailrecepten of zoek je de lekkerste producten om cocktails mee te maken? Dan zit je hier goed!

De old fashioned is een bekende cocktail. Lees dit en meer over bekende cocktails bij Albert Heijn.

5 bekende cocktails

Over de oorsprong van de cocktail doen honderden verhalen de ronde en inmiddels zijn er minstens zoveel soorten cocktails. De één vele malen minder bekend dan de ander. Wanneer je thuis cocktails gaat maken, zit je met de bekende cocktails in ieder geval goed. Maar welke bekende cocktails kennen we?

Uit onderzoek is gebleken dat de 5 onderstaande cocktails het meest bekend zijn:

Cocktails maken? Bekijk de tips van Albert Heijn!

De portonic: minder bekend, maar het proberen waard

Van gin-tonic heb je vast weleens gehoord, maar heb je ook al een portonic geprobeerd? Het is een van de origineelste cocktails die je snel zelf kan maken. Doe een paar ijsklontjes in een glas en schenk er 50 ml witte port bij. Voeg dan 100 ml tonic toe. Maak de cocktail af met een schijfje citroen of limoen en een paar blaadjes munt. Schol!

Benodigdheden

Shaken or stirred? Ontdek het bij Albert Heijn.

Shaken or stirred?

Elk cocktailrecept is anders, maar voor alle cocktails geldt dat het shaken of stirren belangrijk is! Het zorgt ervoor dat de ingrediënten mengen en het drankje gekoeld wordt. Kies voor shaken wanneer je cocktails gaat maken met zuivelproducten, eiwit of citrus. Vuistregels voor het shaken zijn:

  • Gebruik ijsblokjes uit de vriezer
  • Sluit je shaker goed af
  • Shake 10 tot 12 seconden

Ga je cocktails maken zonder voorgenoemde producten? Dan kan je beter stirren in plaats van shaken. Stirren doe je door (cocktail)lepel voorzichtig langs de buitenrand van het glas te bewegen.

Mocktails als alternatief voor cocktails? Lees erover bij Albert Heijn!

Van cocktail tot mocktail

Een cocktail met gin of met wodka is natuurlijk heerlijk. Maar soms wil je de alcohol laten staan. De mocktail is dan een uitkomst! Deze alcoholvrije tegenhanger van de cocktail wint niet voor niets aan populariteit! Er zijn ook talloze soorten van die hartstikke leuk zijn om te maken.

Een mocktail herken je in een recept (of op een menukaart) vaak aan het woord 'virgin' dat in de naam verwerkt is. Populaire mocktails zijn de virgin bloody mary, de virgin mojito en virgin sangria.