Shake, shake, shake

Het is cocktail weer! Haal de Caraïben thuis en stel zelf je lekkere cocktails of mocktails samen. Voor ieder wat wils. Cocktails zijn er in alle soorten en maten. Je vindt hier al onze lekkere cocktailrecepten en bijhorende ingrediënten. Klink samen met je familie, vrienden of collega's op de zomer! Schol!

Populaire zomer cocktails

Onze favo's deze zomer:

Probeer ze eens uit. Makkelijk, snel gemaakt en lekker!

Een karaf vol zonneschijn

Zelf sangria maken? Het lijkt veel werk, maar het ultieme Spaanse zomerdrankje maak je zelf in maar 2 minuten.Bekijk het recept

Benodigdheden:

Shaken or stirred?

Elk cocktailrecept is anders, maar voor alle cocktails geldt dat het shaken of stirren belangrijk is! Het zorgt ervoor dat de ingrediënten mengen en het drankje gekoeld wordt. Kies voor shaken wanneer je cocktails gaat maken met zuivelproducten, eiwit of citrus. Vuistregels voor het shaken zijn:

 • Gebruik ijsblokjes uit de vriezer
 • Sluit je shaker goed af
 • Shake 10 tot 12 seconden

Ga je cocktails maken zonder voorgenoemde producten? Dan kan je beter stirren in plaats van shaken. Stirren doe je door (cocktail)lepel voorzichtig langs de buitenrand van het glas te bewegen.

  Shaken or stirred? Ontdek het bij Albert Heijn.

  Kant-en-klare zomerse cocktails

  Voor als je voor gemak gaat

  Van cocktail tot mocktail

  Een cocktail met gin of met wodka is natuurlijk heerlijk. Maar soms wil je de alcohol laten staan. De mocktail is dan een uitkomst! Deze alcoholvrije tegenhanger van de cocktail wint niet voor niets aan populariteit! Er zijn ook talloze soorten van die hartstikke leuk zijn om te maken.

  Een mocktail herken je in een recept (of op een menukaart) vaak aan het woord 'virgin' dat in de naam verwerkt is. Populaire zomer mocktails zijn de virgin mojito en virgin piña colada.

  Mocktails als alternatief voor cocktails? Lees erover bij Albert Heijn!