(Budget) picknicken: alles wat je nodig hebt

Als het zonnetje schijnt, zijn we allemaal graag buiten, en bij lekker weer kan een gezellige picknick natuurlijk niet ontbreken. Maar wat neem je eigenlijk mee voor op het picknickkleed? En hoe krijg je een goedkope picknick bij elkaar? Kom tot nieuwe inspiratie met deze praktische picknick boodschappenlijst.

Wat heb je nodig bij een picknick?

Voordat we overgaan op de hapjes en drankjes, een aantal praktische zaken. Je kan natuurlijk ook lekker op het gras zitten, maar een kleed is een goede start. Naast een groot kleed is het ook handig om een koeltas mee te nemen voor de gekoelde producten en drankjes. Hierbij een checklist met picknick benodigdheden:

Vind je het toch fijner om aan een tafel te eten, dan je natuurlijk ook altijd picknicken aan een picknicktafel.

Wat eet je bij een picknick?

Als je alleen wat lichte snacks wil meenemen naar een picknick kan je bijvoorbeeld denken aan snackgroente, fruit of bijvoorbeeld borrelhapjes. Ook quiches of salades doen het goed op een picknick. Wil je zelf kokkerellen voor je picknick, dan hebben we genoeg inspiratie voor de perfecte picknick. Zo heb je de picknickmand snel gevuld.

Welke drankjes horen bij een picknick?

Dat mag je natuurlijk helemaal zelf bedenken! Je kan bijvoorbeeld zelf aan de slag met overheerlijke smoothies of smakelijke sapjes. Geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan? Dan is er genoeg andere keuze voor op het kleed. Hieronder een lijstje met wat inspiratie.

Meer lezen?

Gezonde groentesoorten

Niet iedere groentesoort is hetzelfde. Leer de verschillen in voedingsstoffen kennen middels onze top 5 van favoriete gezonde groentesoorten!

Lees meer over gezonde groenten
Bladeren van kool

Gezonde snacks voor in de avond

Wie kent het gevoel niet dat je 's avonds trek krijgt in een snack? Maar die zijn niet altijd goed voor je. Vind hier 6 tips voor gezonde avondsnacks: gezond, lekker en makkelijk om te maken.

Bekijk gezonde snacks
Gezonde snacks voor in de avond

10x de meest vezelrijke groenten

Welke groenten kun je het beste eten om aan voldoende vezels te komen? We zetten de meest populaire en vezelrijke groenten voor je op een rijtje!

Bekijk de meest vezelrijke groenten
sperziebonen_spruitjes