Meer over Albert Heijn

Albert Heijn is een Nederlandse supermarktketen die in 1887 haar eerste kruidenierswinkel opende en nu ruim 1000 winkels telt. In 2011 openden we onze eerste winkel in België. de teller staat inmiddels op zo'n 80 winkels. We bieden persoonlijke service, een verrassend assortiment en concurrerende prijzen. Lees meer over:

Albert Heijn is er voor alle ondernemers.

Ben jij eigenaar, ontwikkelaar, promotor of makelaar?

Wij zoeken nieuwe locaties in Vlaanderen. De locatie moet voldoen aan deze uitgangspunten:

 • Oppervlakte 1.000 tot 2.500 m2 bruto
 • Minstens 75-100 parkeerplaatsen
 • Haalbaarheid socio-economische en stedenbouwkundige vergunning
 • Goede zichtbaarheid en bereikbaarheid
 • Een verzorgingsgebied met minstens 15.000 inwoners
 • Bevoorrading mogelijk met vrachtwagen van 16,5 meter (eurotrailer)

Heb je de perfecte locatie? Laat het ons weten! Dan zorgen wij voor aanvullend locatieonderzoek. Stuur een mail naar realestate@ah.nl of bel +31(0)88 659 3889.

Wil jij franchisenemer worden?

Voor de Vlaamse markt zoeken wij nog zelfstandig ondernemers met goesting en roots in België. Droom je van je eigen succesvolle supermarkt? Dan ben jij wellicht de perfecte persoon waarnaar we op zoek zijn. Albert Heijn zoekt kandidaten met leidinggevende ervaring die beschikken over een flinke dosis passie en enthousiasme. Je moet in staat zijn om de structuren en processen van een Albert Heijn-supermarkt onder de knie te krijgen. Daarnaast is het kunnen aansturen van een grote groep werknemers van belang. Ervaring in de supermarkt sector is een pluspunt.

Wat houdt franchising bij Albert Heijn precies in?
Dat je van nature sterk inzet op lokaal en zelfstandig ondernemerschap en dat je een passie én aanstekelijk enthousiasme hebt voor je supermarkt. De klant staat centraal en jij staat met je bedrijf midden in de samenleving. Je bent het gezicht van Albert Heijn en de gastheer of -vrouw voor al je klanten. Jouw supermarkt nodigt uit om te winkelen. En je zet met plezier je schouders onder lokale activiteiten. Zo stijgt jouw omzet en blijft iedereen tevreden!

Helpt Albert Heijn je daarbij?
Ja, en je kan daarnaast vertrouwen op onze jarenlange franchise ervaring. Ook al ben je zelf verantwoordelijk voor je winkel, je kan altijd rekenen op advies en ondersteuning voor de dagelijkse werking van je winkel. Onze operationele managers zijn thuis in jouw regio en kennen het commerciële beleid. Je profiteert van advies van onze franchise managers over financiële en contractuele zaken. Zo heb jij de tijd om aan je klanten te denken.

Welke financiële middelen heb je als franchisenemer nodig?

Om een Albert Heijn te openen, heb je een startkapitaal en eigen vermogen nodig. Niet enkel om de winkel te kunnen bouwen, maar ook om de supermarkt met voorraad te vullen. De totale startinvestering bij een nieuwe supermarkt ligt zo rond de €2.500.000 (afhankelijk van de grootte en het opleverniveau van de winkel). Grotendeels moet de startinvestering gefinancierd worden met een banklening. Een deel zal ook gefinancierd moeten worden met persoonlijke, niet-geleende fondsen. Hoeveel dit is, is o.a. afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Hoe ziet de opleiding en selectieprocedure voor een franchisenemer eruit?

Na de voorselectie vinden er gesprekken plaats met de afdeling Franchise. We toetsen of je past in het profiel. Wanneer beide kanten verder willen, praten we over de locatie. We vragen een verklaring van goed gedrag en van financiële bestendigheid. Na een gesprek met de afdeling Operations vindt er een assessment plaats en worden financiële uitgangspunten besproken.

Het opleidingsprogramma op maat bestaat uit een stage bij een bestaande winkel. Naast deze stage zijn er opleidingsdagen.

Franchiser worden bij Albert Heijn België? Zo ziet de opleiding en selectieprocedure eruit!

Het franchisenemer profiel

 • Je bent zelfstandig ondernemer of je wil het zijn

 • Je bent een commercieel talent

 • Je hebt ervaring in retail

 • Je hebt een hart voor (food)retail

 • Je hebt Bachelor denk- en werkniveau

 • Je kan mensen begeleiden, motiveren en inspireren

 • Je hebt passie en organisatietalent

 • Je schat situaties goed in en vindt snel oplossingen

 • Je bent integer

Franchiser worden bij Albert Heijn België? Dit zoeken we in jou!

Veelgestelde vragen

Als ik geen locatie heb, kom ik dan toch in aanmerking voor een Albert Heijn?

Ja. Onze Vastgoedafdeling verwerft ook locaties die in aanmerking komen voor franchise.

Wat voor rendement kan ik verwachten?

Jouw investering brengt heel wat op. Jouw kennis van ondernemerschap en onze professionele ondersteuning vormen een sterke basis voor succes.

Wat moet ik aan Albert Heijn betalen?

Om Albert Heijn als merk te gebruiken, betaal je een franchisefee. Dit is een percentage van de omzet van je winkel. In ruil voor de franchisefee geniet je van de Albert Heijn communicatie en marketingactiviteiten en de ontwikkeling van de winkelformule.

Kan ik op ondersteuning van Albert Heijn rekenen?

Ja. De hoofdkantoren in Antwerpen (BE) en Zaandam (NL) zorgen voor de ondersteuning van o.a. distributie, het winkelmateriaal, de communicatie en reclamecampagnes, het actiebeleid en de actiefolders, de uitstraling van de winkelformule en de centrale inkoop van de producten.

Kan een bedrijf of investeringsgroep franchisenemer bij Albert Heijn worden?

Nee, we zoeken franchisenemers die worden geselecteerd op basis van ondernemerschap en persoonlijke kwaliteiten. We vinden het belangrijk dat je het gezicht van de winkel bent en de gastheer of -vrouw.

Schrijf je in!

Goesting gekregen? Denk jij dat je geschikt bent om zelfstandig een Albert Heijn te runnen? Stuur je CV met motivatie naar franchise@ah.nl onder vermelding van 'AH België Franchise'. Nadat wij jouw gegevens hebben ontvangen, zal er contact met je worden opgenomen en sturen wij je een folder toe met aanvullende informatie.