Tomaten met krokant deksel
Tomaten met krokant deksel

Tomaten met krokant deksel

40 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

trostomaten

1 stukje

Parmezaanse kaas

½ zakje

verse Provençaalse-kruidenmix

4 el

paneermeel

3 el

olijfolie

2 el

tapenade

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • ovenschaal 20 x 30 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Tomaten wassen, kapje eraf snijden en tomaten met puntige tl iets uithollen (uitholsel en kapjes worden niet gebruikt). Korstjes van kaas snijden en kaas raspen. Provençaalse kruiden fijnsnijden. In kom kaas, kruiden, paneermeel en 1 el olie door elkaar roeren.Klein beetje tapenade in elke tomaat scheppen. Kaas-paneermengsel erover verdelen. Tomaten in ovenschaal zetten. Bestrooien met peper en besprenkelen met rest van olie. In midden van oven tomaten ca. 25 minuten bakken tot bovenkant mooi goudbruin is. Lekker bij (gegrilde) biefstuk of kip en knoflookaardappeltjes.