bewaar
Groenten met laurier, kruidnagel en peper op zuur
Groenten met laurier, kruidnagel en peper op zuur
bewaar

Groenten met laurier, kruidnagel en peper op zuur

Deze groenten zijn een heerlijke antipasto, maar ook erg lekker als bijgerecht bij forel en kip.

30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

winterpeen

150 g

groene paprika

150 g

verse haricots verts

600 ml

kruidenazijn

100 g

fijne kristalsuiker

4

gedroogde laurierblaadjes

10

4-seizoenenpeper

4

kruidnagels

10 g

zout

½ bakje

takje rozemarijn

150 ml

traditionele olijfolie

Deze groenten zijn een heerlijke antipasto, maar ook erg lekker als bijgerecht bij forel en kip.

Aan de slag

1

Schil de peen en snijd in repen van 2 cm lang en ½ cm dik. Maak de paprika schoon en snijd in repen.

2

Maak de haricots verts schoon en doe met de peen, paprika, azijn, suiker, specerijen en het zout in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.

3

Kneus ondertussen de naaldjes van de rozemarijn met het lemmet van een mes. Neem de pan van het vuur en roer de olie en rozemarijn erdoor. Laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.

combinatietipServeer bij kip of forel.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.