Sperziebonen met gegrilde romaatjes
Sperziebonen met gegrilde romaatjes

Sperziebonen met gegrilde romaatjes

De gegrilde tomaatjes hebben wél die grillsmaak, maar zijn ook nog lekker zacht

20 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse sperziebonen

250 g

romaatjes

1

sjalot

½ el

vloeibare honing

2 tl

gedroogde dragon

2 el

witte wijnazijn

5 el

extra vierge olijfolie

De gegrilde tomaatjes hebben wél die grillsmaak, maar zijn ook nog lekker zacht

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de romaatjes 4 min. tot er zwarte vlekjes op komen. Keer regelmatig.

2

Snipper de sjalot heel fijn. Klop met de honing, dragon, azijn en olie tot een dressing. Giet de sperziebonen af. Schep de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de romaatjes op de bonen.

tip

combinatietipLekker met gegrilde kip en gebakken aardappelen.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.