bewaar
Chocolademousse met eiwit
Chocolademousse met eiwit
bewaar

Chocolademousse met eiwit

Fluweelzachte chocolademousse, daar wil je van blijven eten.

20 min. bereiden
2 uur wachten
314waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

pure chocolade 78%

2

middelgrote eieren

50 g

witte basterdsuiker

200 ml

verse slagroom

Fluweelzachte chocolademousse, daar wil je van blijven eten.

Aan de slag

1

Hak de chocolade fijn. Laat de chocolade in ca. 5 min. au bain-marie smelten in een kom boven een pan kokend water. Roer af en toe. Neem de kom van de pan.

2

Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. totdat het glanzende stijve pieken vormt. Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.

3

Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor.

4

Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel het door de slagroom. Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel.

5

Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

algemeenLet op het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

variatietipGeef een twist aan deze klassieker door bij het mengen van de chocolade met de slagroom 1 tl kardemom en 1 stick espresso (pak 25 stuks) erdoor te roeren. Ook lekker: voeg 50 ml Amaretto toe, of bestrooi met geschaafde witte chocolade.

Chocolademousse maken

Instructievideo - 05:56 min.