Uiensoep met roquefort

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes tijm
- 1 liter runderbouillon (zelfgetrokken)
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 bosuitjes
- 100 g roquefort (kaas)
- zout en versgemalen peper
- 4 eetlepels kruidencroutons
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten. Ui, knoflook en takjes tijm erdoor scheppen. Met deksel op pan ui ca. 10 minuten zachtjes smoren. Regelmatig omscheppen. Bouillon en gembersiroop toevoegen. Uiensoep ca. 20 minuten laten sudderen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Roquefort verkruimelen. Takjes tijm uit soep nemen. Met staafmixer uien in bouillon pureren tot een gladde gebonden soep. Op smaak brengen met zout en peper. Uiensoep in vier kommen scheppen en bosuitjes, roquefort en croutons erover verdelen.
Tip:
Ook uiensoep uit een pakje of blik smaakt extra lekker met deze topping van verkruimelde roquefort, ringetjes bosui en croutons. Voor gegratineerde uiensoep de soep in ovenvaste kommen scheppen en de roquefort even onder een hete grill laten smelten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 275 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 21 g
- vet 16 g