Quinoa met venkel en sinaasappel
Quinoa met venkel en sinaasappel

Quinoa met venkel en sinaasappel

Deze kleurrijke en zoetzure salade is fris én crunchy, dankzij de geschaafde venkel en granaatappelpitjes.

30 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

3-kleurenquinoa

1

kippenbouillontablet

410 ml

koud kraanwater

1

venkelknol

20 g

verse platte peterselie

2

medium handsinaasappels

2

bosuien

1 el

extra vierge olijfolie

2 el

incabessen

120 g

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Deze kleurrijke en zoetzure salade is fris én crunchy, dankzij de geschaafde venkel en granaatappelpitjes.

Aan de slag

1

Was de quinoa in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe samen met het bouillontablet en het water in een pan en breng al roerend aan de kook. Kook de quinoa in 8 min. gaar. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Schep de quinoa op een grote platte schaal en laat afkoelen.

2

Schaaf ondertussen de venkelknol in de keukenmachine in dunne plakken. Snijd de peterselie grof. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van de sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op in een kommetje.

3

Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de olie met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de quinoa met de venkel, peterselie, bosui, incabessen, sinaasappelpartjes en dressing. Garneer met de granaatappelpitjes.

tip

bewaartipJe kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Bestrooi vlak voor serveren met de granaatappelpitjes.

combinatietipLekker met gevulde kalkoenfilets. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.