2 x Raita (yoghurtdip)
Een dip van yoghurt, doperwten en munt. Of toch liever een met gember en ananas? Wij maken deze raita’s het liefst allebei.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g diepvries tuinerwten
- 2 cm verse gember
- 8 g verse munt
- 500 ml Griekse yoghurt (0% vet) (beker)
- 1½ tl gemalen komijn
- 250 g verse ananasstukjes (bakje)
Advertentie
Bereiden
- Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 10 min. staan. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de yoghurt met de komijn.
- Snijd de ananasstukjes fijn en meng met de helft van het yoghurtmengsel en alle gember. Breng eventueel op smaak met zout.
- Prak met een vork de doperwten tot een grove puree en meng met de rest van het yoghurtmengsel en de munt. Breng eventueel op smaak met zout.
combinatietip:
Lekker met biryani. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Raita (yoghurtdip)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 135 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 17 g
- natrium 65 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
2 x Raita (yoghurtdip)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
2 x Raita (yoghurtdip)

- 150 g diepvries tuinerwten
Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 10 min. staan.

- 2 cm verse gember
- 8 g verse munt
- 500 ml Griekse yoghurt (0% vet)
- 1½ tl gemalen komijn
Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de yoghurt met de komijn.

- 250 g verse ananasstukjes
Snijd de ananasstukjes fijn en meng met de helft van het yoghurtmengsel en alle gember. Breng eventueel op smaak met zout.

Prak met een vork de doperwten tot een grove puree en meng met de rest van het yoghurtmengsel en de munt. Breng eventueel op smaak met zout.

Lekker!
combinatietip:
Lekker met biryani. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.