Snijd de dadels in reepjes. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd 8 sneetjes van de brioche en steek er met een glas rondjes uit met een doorsnee van 7 cm. Besmeer de briocherondjes aan één kant met boter en beleg de andere kant met reepjes dadel en een plak geitenkaas.
Snijd 8 sneetjes van het stokbrood. Rasp de kaas. Besmeer één kant met boter en beleg de andere kant met kaas en ½ plakje ham.
Vul 4 pannetjes met de brioche-geitenkaasrondjes en 4 pannetjes met de ham-kaasbroodjes Zet de pannetjes 5 min. onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Herhaal met de rest van de broodjes.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Garneer de ham-kaastosti’s met de tomatenblokjes en de geitenkaastosti’s met de tijm. Zet de pannetjes met de broodjes nog 2 min. op de bakplaat.
Open pantosti's
Droom van elk kind: tosti's eten en gourmetten tegelijk!
- combinatietipMaak croutons van de restjes brioche en serveer deze bijvoorbeeld bij gemarineerde aardbeien
- bereidingstipHeeft je gourmetstel geen grillfunctie? Maak dan dichte tosti’s en besmeer aan beide kanten met boter. Bak in de pannetjes en keer halverwege.
Open pantosti's
Droom van elk kind: tosti's eten en gourmetten tegelijk!

4 personen
615 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de dadels in reepjes. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd 8 sneetjes van de brioche en steek er met een glas rondjes uit met een doorsnee van 7 cm. Besmeer de briocherondjes aan één kant met boter en beleg de andere kant met reepjes dadel en een plak geitenkaas.
Snijd 8 sneetjes van het stokbrood. Rasp de kaas. Besmeer één kant met boter en beleg de andere kant met kaas en ½ plakje ham.
Vul 4 pannetjes met de brioche-geitenkaasrondjes en 4 pannetjes met de ham-kaasbroodjes Zet de pannetjes 5 min. onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Herhaal met de rest van de broodjes.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Garneer de ham-kaastosti’s met de tomatenblokjes en de geitenkaastosti’s met de tijm. Zet de pannetjes met de broodjes nog 2 min. op de bakplaat.
combinatietip:Maak croutons van de restjes brioche en serveer deze bijvoorbeeld bij gemarineerde aardbeien
bereidingstip:Heeft je gourmetstel geen grillfunctie? Maak dan dichte tosti’s en besmeer aan beide kanten met boter. Bak in de pannetjes en keer halverwege.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
8 dadels zonder pit
1 tomaat
½ brioche brood
20 g ongezouten roomboter
8 plakjes geitenkaas naturel 45+
½ meergranen afbakstokbrood
150 g jong belegen kaas
50 g coburgerham
2 takjes verse tijm
Dit heb je nodig
gourmetstel