Banh xeo
Banh xeo

Banh xeo

Klinkt spannend, maar deze hartige garnalenflensjes zijn heel eenvoudig te maken.

25 min. bereiden
1 uur wachten
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

rijstbloem

1 tl

gemalen geelwortel (kurkuma)

1 tl

zout

500 ml

kraanwater

1

limoen

1 el

palmsuiker

2 el

vissaus

1

kropsla

15 g

verse munt

15 g

verse koriander

3

bosuien

4 el

kokosolie

100 g

taugé

200 g

garnalen

Dit heb je nodig

  • slacentrifuge

Klinkt spannend, maar deze hartige garnalenflensjes zijn heel eenvoudig te maken.

Aan de slag

1

Doe de rijstbloem, geelwortel, het zout en water in een ruime kom en klop met een garde tot een glad beslag. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur buiten de koelkast staan.

2

Pers ondertussen de limoen uit en doe het sap in een kommetje. Roer met de palmsuiker en vissaus tot een dipsaus. Haal de blaadjes van de krop sla. Was en droog ze in de slacentrifuge. Pluk de blaadjes van de munt, snijd de koriander grof en de bosui in dunne ringetjes.

3

Roer het beslag goed door. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Verhit telkens een ½ el kokosolie in de hete pan en schep er een soepopscheplepel beslag in. Beweeg de pan, zodat het beslag zich over de hele pan verdeelt. Bak het flensje 3 min. op middelhoog vuur. Schud regelmatig. Keer om en bak nog 2 min. Neem het flensje uit de pan. Verdeel wat taugé, bosui en garnalen over de helft van het flensje en vouw dubbel. Maak zo nog 5-7 flensjes.

4

Verdeel ondertussen de slablaadjes over een grote schaal. Snijd de flensjes in partjes en leg op de slablaadjes. Verdeel de munt en koriander erover en serveer met de dipsaus.

tip

combinatietip Besprenkel de gevulde flensjes met wat srirachasaus (fles 435 ml).