Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen
De sticky knoflook-koriandermarinade maakt deze garnalen onweerstaanbaar.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 30 g verse koriander
- 4 tenen knoflook
- 1 el witte peperkorrels
- 2 el donkere basterdsuiker
- 40 ml vissaus
- 16 diepvries reuzengarnalen (rauw, gepeld en ontdooid)
- 2 el plantaardige olie
- 1 limoen (schoongeboend, in partjes)
Keukenspullen
- vijzel
- gasbarbecue
Advertentie
Bereiden
- Snijd ca. 2 cm van de steeltjes van de koriander. Snijd ze fijn en doe ze in een vijzel. Snijd de korianderblaadjes grof en houd apart.
- Doe de knoflook en peperkorrels bij de koriandersteeltjes in de vijzel en stamp tot een pasta.
- Doe de knoflook-korianderpasta in een schaal en roer er de suiker en vissaus door. Doe de garnalen erbij en meng tot ze helemaal met de pasta zijn bedekt. Laat dit 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren of zet afgedekt 3-6 uur in de koelkast. Haal de garnalen 30 min. voor gebruik uit de koelkast.
- Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand. Smeer de bakplaat in met de olie. Leg de garnalen erop en bak ze 2 min. aan elke kant tot ze roze, opgekruld en geurig zijn. Bestrooi ze met de achtergehouden korianderblaadjes en serveer met de limoenpartjes.
bereidingstip:
In plaats van de bakplaat van een gasbarbecue kun je ook een grillschaal gebruiken, die past op elk type barbecue.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 51 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 2.080 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen
- 30 g verse koriander
Snijd ca. 2 cm van de steeltjes van de koriander. Snijd ze fijn en doe ze in een vijzel.
Snijd de korianderblaadjes grof en houd apart.
- 4 tenen knoflook
- 1 el witte peperkorrels
- 2 el donkere basterdsuiker
- 40 ml vissaus
Doe de knoflook-korianderpasta in een schaal en roer er de suiker en vissaus door.
- 16 diepvries reuzengarnalen
Doe de garnalen erbij en meng tot ze helemaal met de pasta zijn bedekt.
Laat dit 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren of zet afgedekt 3-6 uur in de koelkast. Haal de garnalen 30 min. voor gebruik uit de koelkast.
- 2 el plantaardige olie
Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand. Smeer de bakplaat in met de olie.
Leg de garnalen erop en bak ze 2 min. aan elke kant tot ze roze, opgekruld en geurig zijn.
- 1 limoen
Bestrooi ze met de achtergehouden korianderblaadjes en serveer met de limoenpartjes.
bereidingstip:
In plaats van de bakplaat van een gasbarbecue kun je ook een grillschaal gebruiken, die past op elk type barbecue.