bewaar
Boekweitpannenkoekjes met appel en pistachenoten
Boekweitpannenkoekjes met appel en pistachenoten
bewaar

Boekweitpannenkoekjes met appel en pistachenoten

Met deze powerpannenkoekjes begin je je dag vol energie.

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

10 porties

2½ el

ongezouten roomboter

1

middelgroot ei

300 ml

karnemelk

2 el

ahornsiroop

130 g

glutenvrij boekweitmeel

2 tl

bakpoeder

1 mespunt

zout

50 g

gepelde pistachenoten

2

Elstar appels

50 g

blanke rozijnen

Dit heb je nodig

  • rasp

Met deze powerpannenkoekjes begin je je dag vol energie.

Aan de slag

1

Smelt 2 el boter in een pan. Klop het ei, de karnemelk, ahornsiroop en gesmolten boter los.

2

Meng het boekweitmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Schenk het karnemelkmengsel bij de droge ingrediënten in de kom en meng tot een glad beslag.

3

Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan 1 min. op middelhoog vuur en hak fijn.

4

Schil en rasp de appels. Meng met de rozijnen en de pistachenoten door het beslag.

5

Smelt de rest van de boter in twee koekenpannen met antiaanbaklaag en bak in elke pan 3 pannenkoekjes van Ø 8 cm in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 4 pannenkoekjes.

combinatietipLekker met extra ahornsiroop en een bolletje vanilleijs.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.