Gra­nen­sa­la­de met wor­tel, gra­pe­fruit en munt

Fruit, groente, granen en kruiden in één salade: een smaakbom!

(27) waardeer
bijgerecht Fruit, groente, granen en kruiden in één salade: een smaakbom! 4 personen
4 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan.
  2. Schaaf ondertussen de peen met de keukenmachine of een scherp mes in dunne plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de wortel met de kerrie 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.
  4. Snijd de munt- en basilicumblaadjes fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de spelt met de peen, het grapefruitsap, de kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Voeg de babyspinazie toe en verdeel over een platte schaal. Garneer met de grapefruitpartjes, amandelen en granaatappelpitjes.

bewaartip:

Je kunt deze salade t/m stap 4 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Granensalade met wortel, grapefruit en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gra­nen­sa­la­de met wor­tel, gra­pe­fruit en munt

1
1
  • 150 g spelt

Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan.

2
2
  • 600 g winterpeen

Schaaf ondertussen de peen met de keukenmachine of een scherp mes in dunne plakjes.

3
3
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de wortel met de kerrie 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 grapefruit

Snijd de schil en het witte vlies van de grapefruit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse basilicum
  • 1 bosui

Snijd de munt- en basilicumblaadjes fijn. Snijd de bosui in dunne ringen.

7
7
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de spelt met de peen, het grapefruitsap, de kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 50 g babyspinazie
  • 60 g oven roasted amandelen
  • 60 g verse granaatappelpitjes

Voeg de babyspinazie toe en verdeel over een platte schaal. Garneer met de grapefruitpartjes, amandelen en granaatappelpitjes.

bewaartip:

Je kunt deze salade t/m stap 4 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.