Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel
Mantelschelpen zijn lichtzoet en nootachtig van smaak. Dep ze droog voor je ze kort grilt. Dan zijn ze nog mals, maar wel met een krokant laagje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 50 g mihoen (rijstnoedels, pakje 250 g)
- 2 medium handsinaasappels
- ½ el vissaus
- 4 el zoete chilisaus
- 15 g verse koriander
- 1 bosui
- 75 g waterkers (bakje)
- 12 diepvries mantelschelpen (ontdooid)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd in stukken.
- Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.
- Meng 2 el sinaasappelsap met de vissaus en de helft van de zoete chilisaus tot een dressing. Snijd de koriander fijn en de bosui in ringen.
- Meng de noedels, sinaasappelpartjes, dressing, koriander en bosui in een kom. Verdeel de waterkers over de bordjes. Verdeel de noedels erover.
- Dep de mantelschelpen droog en schep om met de rest van de chilisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de mantelschelpen 3 min. Keer halverwege.
- Leg op elk bordje 3 mantelschelpen en serveer.

Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 175 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 475 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel

- 50 g mihoen
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd in stukken.

- 2 medium handsinaasappels
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

- ½ el vissaus
- 2 el zoete chilisaus
- 15 g verse koriander
- 1 bosui
Meng 2 el sinaasappelsap met de vissaus en de zoete chilisaus tot een dressing. Snijd de koriander fijn en de bosui in ringen.

- 75 g waterkers
Meng de noedels, sinaasappelpartjes, dressing, koriander en bosui in een kom. Verdeel de waterkers over de bordjes. Verdeel de noedels erover.

- 12 diepvries mantelschelpen
- 2 el zoete chilisaus
Dep de mantelschelpen droog en schep om met de rest van de chilisaus.

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de mantelschelpen 3 min. Keer halverwege.

Leg op elk bordje 3 mantelschelpen en serveer. Lekker!