Breng een pan water aan de kook en kook de zeekraal 2 min. (blancheren). Spoel koud in een vergiet. Halveer de tomaten en meng met de zeekraal en olie.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de coquilles in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Serveer ze met de citroenboter uit de verpakking erop en de salade ernaast.
Gegrilde coquilles
Coquilles zijn makkelijk te bereiden: slechts 4 minuten in de grillpan!
- variatietipNeem in plaats van diepvriescoquilles verse coquilles en maak zelf citroenboter: meng 50 g boter, ½ tl zout en de geraspte schil van ½ schoongeboende citroen.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken tot en met stap 1. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Gerelateerde recepten
Gegrilde coquilles
Coquilles zijn makkelijk te bereiden: slechts 4 minuten in de grillpan!

voorgerecht
4 personen
155 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en kook de zeekraal 2 min. (blancheren). Spoel koud in een vergiet. Halveer de tomaten en meng met de zeekraal en olie.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de coquilles in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Serveer ze met de citroenboter uit de verpakking erop en de salade ernaast.
variatietip:Neem in plaats van diepvriescoquilles verse coquilles en maak zelf citroenboter: meng 50 g boter, ½ tl zout en de geraspte schil van ½ schoongeboende citroen.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken tot en met stap 1. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g zeekraal
180 g snoepgroente tomatenmix
1 el olijfolie extra vierge
1 schaal coquilles met citroenboter
Dit heb je nodig
grillpan