Rasp de gember grof. Vijzel het komijnzaad en roosteren in een pan tot er een lichte geur ontstaat. Zet vervolgens het vuur laag.
Voeg de arachideolie en gember toe aan het komijnzaad en verwarm op laag vuur (niet koken). Giet terug in een fles of in een weckpot en laat 2 uur staan (daarna wordt de smaak intenser).
Gemberolie
Zelfgemaakt het allerlekkerst. Perfect om mee te roerbakken.
- bewaartipBewaar de olie in een afgesloten fles of weckpot. Na het maken 2 weken houdbaar.
- combinatietipLekker om mee te roerbakken (warm, goed schudden voor gebruik).
Gemberolie
Zelfgemaakt het allerlekkerst. Perfect om mee te roerbakken.

bijgerecht
1 porties
135 kcal
10 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Rasp de gember grof. Vijzel het komijnzaad en roosteren in een pan tot er een lichte geur ontstaat. Zet vervolgens het vuur laag.
Voeg de arachideolie en gember toe aan het komijnzaad en verwarm op laag vuur (niet koken). Giet terug in een fles of in een weckpot en laat 2 uur staan (daarna wordt de smaak intenser).
bewaartip:Bewaar de olie in een afgesloten fles of weckpot. Na het maken 2 weken houdbaar.
combinatietip:Lekker om mee te roerbakken (warm, goed schudden voor gebruik).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
6 cm verse gember
2 el komijnzaad
500 ml arachideolie