Gemberolie

Zelfgemaakt het allerlekkerst. Perfect om mee te roerbakken.

135 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 2 uur wachten

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de gember grof. Vijzel het komijnzaad en roosteren in een pan tot er een lichte geur ontstaat. Zet vervolgens het vuur laag.

  2. Voeg de arachideolie en gember toe aan het komijnzaad en verwarm op laag vuur (niet koken). Giet terug in een fles of in een weckpot en laat 2 uur staan (daarna wordt de smaak intenser).

  • bewaartipBewaar de olie in een afgesloten fles of weckpot. Na het maken 2 weken houdbaar.
  • combinatietipLekker om mee te roerbakken (warm, goed schudden voor gebruik).

Gerelateerde recepten

Gemberolie

Zelfgemaakt het allerlekkerst. Perfect om mee te roerbakken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig