bewaar
Pannenkoeken van hüttenkäse
Pannenkoeken van hüttenkäse
bewaar

Pannenkoeken van hüttenkäse

Ontbijten met pannenkoeken en fruit: lekker en verantwoord.

16 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

koelverse hüttenkäse kaas

100 g

tarwebloem

2

middelgrote eieren

2 el

arachideolie

250 g

verse aardbei

170 g

Griekse yoghurt

4 el

bloemenhoning

Ontbijten met pannenkoeken en fruit: lekker en verantwoord.

Aan de slag

1

Meng de hüttenkäse, bloem en eieren in een kom tot een samenhangend geheel. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Maak 2 pannenkoekjes per persoon. Schep per keer maximaal 4 hoopjes beslag in de pan en bak 3 min. met de deksel op de pan of afgedekt met aluminiumfolie op laag vuur. Keer om. Bak de pannenkoekjes zonder deksel op de pan nog 3 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Maak zo zoveel pannenkoekjes als je nodig hebt.

2

Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de pannenkoekjes, aardbeien en yoghurt over de borden en besprenkel met de honing.