Laat het ei en limoensap op kamertemperatuur komen. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de eidooier met de mierikswortel, het zout en wat peper in een kom en klop met de garde door elkaar. Schenk er druppelsgewijs al kloppend met de garde de arachideolie bij. Voeg pas een volgende druppel olie toe als de vorige is opgenomen.
Klop als je een dik, romig mengsel hebt het limoensap erdoor tot het helemaal is opgenomen. Het mengsel wordt dunner en lichter. Schenk de arachideolie en sesamolie druppelsgewijs door het mengsel. Klop continu met de garde. Voeg als het te dik wordt, 1 el water toe. Verkruimel de nori erboven en roer door de mayonaise. Breng op smaak met peper.
Norimayonaise
Zelfgemaakte mayo: daar kan geen potje tegenop. Zeker niet tegen deze versie, met pittige mierikswortel en – lekker – verkruimelde zeewierchips.
- bewaartipJe kunt de mayonaise maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Mayonaise maken
Instructievideo - 01:37 min.
Gerelateerde recepten
Norimayonaise
Zelfgemaakte mayo: daar kan geen potje tegenop. Zeker niet tegen deze versie, met pittige mierikswortel en – lekker – verkruimelde zeewierchips.

bijgerecht
4 personen
625 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Laat het ei en limoensap op kamertemperatuur komen. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de eidooier met de mierikswortel, het zout en wat peper in een kom en klop met de garde door elkaar. Schenk er druppelsgewijs al kloppend met de garde de arachideolie bij. Voeg pas een volgende druppel olie toe als de vorige is opgenomen.
Klop als je een dik, romig mengsel hebt het limoensap erdoor tot het helemaal is opgenomen. Het mengsel wordt dunner en lichter. Schenk de arachideolie en sesamolie druppelsgewijs door het mengsel. Klop continu met de garde. Voeg als het te dik wordt, 1 el water toe. Verkruimel de nori erboven en roer door de mayonaise. Breng op smaak met peper.
bewaartip:Je kunt de mayonaise maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgroot ei
1 el limoensap
1 tl mierikswortel in pot
½ tl zout
250 ml arachideolie
1 el sesamolie
10 g nori snack