Norimayonaise

Zelfgemaakte mayo: daar kan geen potje tegenop. Zeker niet tegen deze versie, met pittige mierikswortel en – lekker – verkruimelde zeewierchips.

625 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

licht pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat het ei en limoensap op kamertemperatuur komen. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de eidooier met de mierikswortel, het zout en wat peper in een kom en klop met de garde door elkaar. Schenk er druppelsgewijs al kloppend met de garde de arachideolie bij. Voeg pas een volgende druppel olie toe als de vorige is opgenomen.

  2. Klop als je een dik, romig mengsel hebt het limoensap erdoor tot het helemaal is opgenomen. Het mengsel wordt dunner en lichter. Schenk de arachideolie en sesamolie druppelsgewijs door het mengsel. Klop continu met de garde. Voeg als het te dik wordt, 1 el water toe. Verkruimel de nori erboven en roer door de mayonaise. Breng op smaak met peper.

  • bewaartipJe kunt de mayonaise maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
  • Eieren splitsen

    Instructievideo - 00:36 min.

  • Mayonaise maken

    Instructievideo - 01:37 min.

Norimayonaise

Zelfgemaakte mayo: daar kan geen potje tegenop. Zeker niet tegen deze versie, met pittige mierikswortel en – lekker – verkruimelde zeewierchips.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig