Pittige gember-sojamarinade
Krijg je bezoek dat van pittig houdt? Marineer je stukjes zalm in deze smaakmaker, succes verzekerd!

Advertentie
Ingrediënten
Advertentie
Bereiden
Meng de gembersiroop, sojasaus, sesamolie, ketchup en sriracha tot een marinade.
bereidingstip:
In plaats van de srirachasaus kun je ook een halve eetlepel harissa (pittige kruidenpasta) gebruiken.
combinatietip:
Snijd 600 g zalmfilet in 4 stukken. Meng de marinade erdoor. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril ca. 4 min. op het minst warme deel van de barbecue. Keer halverwege.
combinatietip:
Lekker bij varkensvlees, kip en vis.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 95 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 535 mg
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige gember-sojamarinade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige gember-sojamarinade
- 2 el gembersiroop
- 2 el sojasaus
- 2 el sesamolie
- 2 el ketchup
- ½ el sriracha sauce
Meng de gembersiroop, sojasaus, sesamolie, ketchup en sriracha tot een marinade.
bereidingstip:
In plaats van de srirachasaus kun je ook een halve eetlepel harissa (pittige kruidenpasta) gebruiken.
combinatietip:
Snijd 600 g zalmfilet in 4 stukken. Meng de marinade erdoor. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril ca. 4 min. op het minst warme deel van de barbecue. Keer halverwege.
combinatietip:
Lekker bij varkensvlees, kip en vis.