bewaar
Geroerbakte spinazie met knoflook & hazelnoten
Geroerbakte spinazie met knoflook & hazelnoten
bewaar

Geroerbakte spinazie met knoflook & hazelnoten

Een oude vertrouwde groente, maar een nieuwe manier om 'm te bereiden.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

gedroogde rozemarijn

800 g

wilde spinazie

60 g

hazelnoten

Een oude vertrouwde groente, maar een nieuwe manier om 'm te bereiden.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rozemarijn 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Blijf goed omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

3

Schep de spinazie op een platte schaal en verdeel de hazelnoten erover.

combinatietipLekker met gebakken vis.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.