Geroosterde bloemkool met kerrie en amandel
Geroosterde bloemkool met kerrie en amandel

Geroosterde bloemkool met kerrie en amandel

Even kort koken, omscheppen met kerrie en hup, de oven in. Hartstikke makkelijk!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

bloemkool

4 el

arachideolie

½ el

kerriepoeder

1 mespunt

zout

2 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Even kort koken, omscheppen met kerrie en hup, de oven in. Hartstikke makkelijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

2

Meng de olie met de kerrie en het zout. Meng de bloemkool met de kerrie-olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

3

Verdeel na 15 min. oventijd het amandelschaafsel over de bloemkool. Schep halverwege om.

tip

combinatietipLekker met worst, gebakken uitjes en gekookte aardappelen (het gerecht is dan niet meer veganistisch).