Poffertjes met kaneel, boter en poedersuiker
Poffertjes met kaneel, boter en poedersuiker

Poffertjes met kaneel, boter en poedersuiker

Als er iets is waar de kinderen (en wij stiekem zelf ook!) blij van worden, dan zijn het wel poffertjes.

50 min. bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

8 porties

100 g

ongezouten roomboter

500 ml

volle melk

150 g

boekweitmeel

150 g

tarwebloem

7 g

gedroogde gist

5 el

schenkstroop

4 tl

kaneel

½ tl

zout

50 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • poffertjespan

  • bakkwast

Als er iets is waar de kinderen (en wij stiekem zelf ook!) blij van worden, dan zijn het wel poffertjes.

Aan de slag

1

Smelt 1/4 van de boter in een steelpan. Voeg de melk toe en verwarm tot lauwwarm. Meng in een kom het boekweitmeel, de tarwebloem, gist, schenkstroop en 1/4 van het kaneel. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin al roerend met een garde rustig de melk met de gesmolten boter.

2

Voeg het zout toe en roer tot een egaal beslag. Dek het beslag af met een schone theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen. Schenk (een deel van) het beslag in een maatbeker met schenktuit. Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur. Doe er een klontje boter in en verdeel met de kwast over de holtes. Schenk elke holte vol met beslag.

3

Keer de poffertjes met een vork als de onderkant goudbruin is en het beslag bijna is gestold. Bak de andere kant ook goudbruin en laat de poffertjes uit de pan op een bord glijden. Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en kaneel en doe er een klontje boter op. Maak zo nog 7 porties.

tip

variatietip Je kunt het boekweitmeel vervangen door tarwebloem. De smaak van de poffertjes wordt dan wat zachter.