Poffertjes met kaneel, boter en poedersuiker

Als er iets is waar de kinderen (en wij stiekem zelf ook!) blij van worden, dan zijn het wel poffertjes.

325 kcal

50 min. bereiden, 1 uur wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 100 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 500 ml volle melk

    volle melk

  • 150 gram boekweitmeel

    boekweitmeel

  • 150 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 7 gram gedroogde gist

    gedroogde gist

  • 5 eetlepel schenkstroop

    schenkstroop

  • 4 theelepel kaneel

    kaneel

  • 0.5 theelepel zout

    zout

  • 50 gram poedersuiker

    poedersuiker

Dit heb je nodig

  • poffertjespan

  • bakkwast


2017 nr. 02 - Hollandse Winterkeuken

Aan de slag

  1. Smelt 1/4 van de boter in een steelpan. Voeg de melk toe en verwarm tot lauwwarm. Meng in een kom het boekweitmeel, de tarwebloem, gist, schenkstroop en 1/4 van het kaneel. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin al roerend met een garde rustig de melk met de gesmolten boter.

  2. Voeg het zout toe en roer tot een egaal beslag. Dek het beslag af met een schone theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen. Schenk (een deel van) het beslag in een maatbeker met schenktuit. Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur. Doe er een klontje boter in en verdeel met de kwast over de holtes. Schenk elke holte vol met beslag.

  3. Keer de poffertjes met een vork als de onderkant goudbruin is en het beslag bijna is gestold. Bak de andere kant ook goudbruin en laat de poffertjes uit de pan op een bord glijden. Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en kaneel en doe er een klontje boter op. Maak zo nog 7 porties.

  • variatietip Je kunt het boekweitmeel vervangen door tarwebloem. De smaak van de poffertjes wordt dan wat zachter.

Wat vond je van dit recept?

Poffertjes met kaneel, boter en poedersuiker

Als er iets is waar de kinderen (en wij stiekem zelf ook!) blij van worden, dan zijn het wel poffertjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig