Poffertjes met kaneel, boter en poedersuiker
Als er iets is waar de kinderen (en wij stiekem zelf ook!) blij van worden, dan zijn het wel poffertjes.
325 kcal
50 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal porties
100 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
500 ml volle melk
volle melk
150 gram boekweitmeel
boekweitmeel
150 gram tarwebloem
tarwebloem
7 gram gedroogde gist
gedroogde gist
5 eetlepel schenkstroop
schenkstroop
4 theelepel kaneel
kaneel
0.5 theelepel zout
zout
50 gram poedersuiker
poedersuiker
Dit heb je nodig
poffertjespan
bakkwast
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 02 - Hollandse Winterkeuken
Smelt 1/4 van de boter in een steelpan. Voeg de melk toe en verwarm tot lauwwarm. Meng in een kom het boekweitmeel, de tarwebloem, gist, schenkstroop en 1/4 van het kaneel. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin al roerend met een garde rustig de melk met de gesmolten boter.
Voeg het zout toe en roer tot een egaal beslag. Dek het beslag af met een schone theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen. Schenk (een deel van) het beslag in een maatbeker met schenktuit. Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur. Doe er een klontje boter in en verdeel met de kwast over de holtes. Schenk elke holte vol met beslag.
Keer de poffertjes met een vork als de onderkant goudbruin is en het beslag bijna is gestold. Bak de andere kant ook goudbruin en laat de poffertjes uit de pan op een bord glijden. Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en kaneel en doe er een klontje boter op. Maak zo nog 7 porties.
- variatietip Je kunt het boekweitmeel vervangen door tarwebloem. De smaak van de poffertjes wordt dan wat zachter.
Poffertjes met kaneel, boter en poedersuiker
Als er iets is waar de kinderen (en wij stiekem zelf ook!) blij van worden, dan zijn het wel poffertjes.

nagerecht
8 porties
325 kcal
50 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Smelt 1/4 van de boter in een steelpan. Voeg de melk toe en verwarm tot lauwwarm. Meng in een kom het boekweitmeel, de tarwebloem, gist, schenkstroop en 1/4 van het kaneel. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin al roerend met een garde rustig de melk met de gesmolten boter.
Voeg het zout toe en roer tot een egaal beslag. Dek het beslag af met een schone theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen. Schenk (een deel van) het beslag in een maatbeker met schenktuit. Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur. Doe er een klontje boter in en verdeel met de kwast over de holtes. Schenk elke holte vol met beslag.
Keer de poffertjes met een vork als de onderkant goudbruin is en het beslag bijna is gestold. Bak de andere kant ook goudbruin en laat de poffertjes uit de pan op een bord glijden. Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en kaneel en doe er een klontje boter op. Maak zo nog 7 porties.
variatietip: Je kunt het boekweitmeel vervangen door tarwebloem. De smaak van de poffertjes wordt dan wat zachter.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
100 g ongezouten roomboter
500 ml volle melk
150 g boekweitmeel
150 g tarwebloem
7 g gedroogde gist
5 el schenkstroop
4 tl kaneel
½ tl zout
50 g poedersuiker
Dit heb je nodig
poffertjespan
bakkwast




