Hele bloemkool van de barbecue
Bloemkool gegrild op en barbecue met een saus van twee soorten kaas en bosuitjes.

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- aluminium grillbakje
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue (met deksel) aan.
- Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en wikkel de kool in een stuk aluminiumfolie. Leg de bloemkool op het barbecuerooster als de kolen roodgloeiend zijn. Doe de deksel op de barbecue en laat de bloemkool in ca. 45 min. gaar worden. Keer regelmatig.
- Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en rasp de cheddar. Doe de helft van de bosui samen met de cheddar en de cayennepeper in een vuurvast- of aluminiumbakje. Verkruimel de geitenkaas erboven. Voeg het water toe en roer door.
- Neem de bloemkool van de barbecue, verwijder de folie en leg de bloemkool nog 5 min. terug op de barbecue. Keer regelmatig. Zet het bakje met de kaassaus ernaast, zodat de kaas smelt. Roer met een garde of vork tot een egale saus.
- Serveer de hele bloemkool op een mooie schaal met de saus ernaast. Bestrooi met de rest van de bosui.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Bak de bloemkool in folie dan 45 min. op 180 °C. Gril de bloemkool daarna zonder folie in een grillpan. De saus kan smelten in de oven of in een steelpannetje.
Tip:
Houd je van pittig? Serveer de kaassaus en bloemkool dan met een in ringetjes gesneden rode peper.

Hele bloemkool van de barbecue
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 360 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Hele bloemkool van de barbecue
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hele bloemkool van de barbecue
Steek de barbecue (met deksel) aan.
- 1 bloemkool
Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en wikkel de kool in een stuk aluminiumfolie.
Leg de bloemkool op het barbecuerooster als de kolen roodgloeiend zijn.
Doe de deksel op de barbecue en laat de bloemkool in ca. 45 min. gaar worden. Keer regelmatig.
- 2 bosuien
- 100 g cheddar
Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en rasp de cheddar.
- ½ tl cayennepeper
Doe de helft van de bosui samen met de cheddar en de cayennepeper in een vuurvast- of aluminiumbakje.
- 150 g geitenkaas 55+
- 2 el water
Verkruimel de geitenkaas erboven. Voeg het water toe en roer door.
Neem de bloemkool van de barbecue, verwijder de folie en leg de bloemkool nog 5 min. terug op de barbecue. Keer regelmatig.
Zet het bakje met de kaassaus ernaast, zodat de kaas smelt. Roer met een garde of vork tot een egale saus.
Serveer de hele bloemkool op een mooie schaal met de saus ernaast. Bestrooi met de rest van de bosui.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Bak de bloemkool in folie dan 45 min. op 180 °C. Gril de bloemkool daarna zonder folie in een grillpan. De saus kan smelten in de oven of in een steelpannetje.