bewaar
Hele bloemkool van de barbecue
Hele bloemkool van de barbecue
bewaar

Hele bloemkool van de barbecue

Bloemkool gegrild op en barbecue met een saus van twee soorten kaas en bosuitjes.

15 min. bereiden
45 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

2

bosuien

100 g

cheddar

½ tl

cayennepeper

150 g

geitenkaas 55+

2 el

water

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • aluminium grillbakje

Bloemkool gegrild op en barbecue met een saus van twee soorten kaas en bosuitjes.

Aan de slag

1

Steek de barbecue (met deksel) aan.

2

Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en wikkel de kool in een stuk aluminiumfolie. Leg de bloemkool op het barbecuerooster als de kolen roodgloeiend zijn. Doe de deksel op de barbecue en laat de bloemkool in ca. 45 min. gaar worden. Keer regelmatig.

3

Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en rasp de cheddar. Doe de helft van de bosui samen met de cheddar en de cayennepeper in een vuurvast- of aluminiumbakje. Verkruimel de geitenkaas erboven. Voeg het water toe en roer door.

4

Neem de bloemkool van de barbecue, verwijder de folie en leg de bloemkool nog 5 min. terug op de barbecue. Keer regelmatig. Zet het bakje met de kaassaus ernaast, zodat de kaas smelt. Roer met een garde of vork tot een egale saus.

5

Serveer de hele bloemkool op een mooie schaal met de saus ernaast. Bestrooi met de rest van de bosui.

bereidingstipJe kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Bak de bloemkool in folie dan 45 min. op 180 °C. Gril de bloemkool daarna zonder folie in een grillpan. De saus kan smelten in de oven of in een steelpannetje.

algemeenHoud je van pittig? Serveer de kaassaus en bloemkool dan met een in ringetjes gesneden rode peper.

Hele bloemkool van de barbecue

Instructievideo - 00:44 min.