Pittige aardbeienchutney
Aardbeien kun je ook heel goed gebruiken in een chutney. Lekker bij gegrilde kip en varkensvlees.

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g sjalotten
- 3 cm verse gember
- 1 el (olijf)olie
- ¼ tl gemalen kardemom
- 500 g verse aardbeien
- 1 citroen (schoongeboend)
- 50 ml water
- 50 g fijne kristalsuiker
- ½ tl zout
- ½ tl chilivlokken
Keukenspullen
- weckpot (inhoud 750 ml)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de sjalotten en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten, gember en kardemom 10 min. op laag vuur.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes van 1 cm.
- Zet het vuur uit en schep het citroenrasp erdoor. Laat ca. 1 uur afkoelen. Voeg het water met 3 el citroensap (bij 8 porties), de suiker en het zout toe aan de sjalotten en laat de suiker al roerend oplossen. Voeg de aardbeien en chilivlokken toe, draai het vuur middelhoog en kook nog 10 min. Schep regelmatig om.
- Schep de chutney in de schone weckpot (of meerdere kleine weckpotten) en bewaar afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 70 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 80 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige aardbeienchutney
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige aardbeienchutney
- 200 g sjalotten
- 3 cm verse gember
Snipper de sjalotten en schil en rasp de gember.
- 1 el (olijf)olie
- ¼ tl gemalen kardemom
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten, gember en kardemom 10 min. op laag vuur.
- 500 g verse aardbeien
Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes van 1 cm.
- 1 citroen
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
- 50 ml water
- 50 g fijne kristalsuiker
- ½ tl zout
Voeg het water met 3 el citroensap (bij 8 personen), de suiker en het zout toe aan de sjalotten en laat de suiker al roerend oplossen.
- ½ tl chilivlokken
Voeg de aardbeien en chilivlokken toe, draai het vuur middelhoog en kook nog 10 min. Schep regelmatig om.
Zet het vuur uit en schep het citroenrasp erdoor. Laat ca. 1 uur afkoelen.
Schep de chutney in de schone weckpot (of meerdere kleine weckpotten) en bewaar afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.