Watermelon cooler
Barbecue zonder een lekker zomers drankje om mee te proosten? Dat kan niet!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
- diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
Advertentie
Bereiden
Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit als de suiker is opgelost. Snijd de watermeloen in parten en snijd het vruchtvlees van de schil. Doe het vruchtvlees in een hoge kom en voeg de suikersiroop toe. Pureer glad met de staafmixer. Doe de meloenpuree in een diepvriesbak en laat minimaal 6 uur bevriezen. Roer na 90 min. door met een vork en herhaal daarna elke 30 min. Verdeel de watermeloengranita over hoge glazen en vul aan met het bier.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 135 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 30 g
- vezels 1 g
Ook te zien in
Watermelon cooler
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Watermelon cooler
- 75 g kristalsuiker
- 100 ml water
Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit als de suiker is opgelost.
- 1 mini-watermeloen
Snijd de watermeloen in parten en snijd het vruchtvlees van de schil. Doe het vruchtvlees in een hoge kom en voeg de suikersiroop toe.
Pureer glad met de staafmixer.
Doe de meloenpuree in een diepvriesbak en laat minimaal 6 uur bevriezen. Roer na 90 min. door met een vork en herhaal daarna elke 30 min.
- 33 dl IPA bier
Verdeel de watermeloengranita over hoge glazen en vul aan met het bier.