bewaar
Tempeh met snelle verse tomatensambal
Tempeh met snelle verse tomatensambal
bewaar

Tempeh met snelle verse tomatensambal

Of je nou 100% veganistisch eet of niet, tempeh doet het op elke tafel goed.

20 min. bereiden
pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

tempeh

1 liter

arachideolie

2

rode pepers

2 cm

verse gember

3 el

gebakken uitjes

4

Tasty Tom trostomaten

2 el

ketjap manis

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • vijzel of staafmixer

Of je nou 100% veganistisch eet of niet, tempeh doet het op elke tafel goed.

Aan de slag

1

Halveer de tempeh in de lengte en snijd in de breedte in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in een pan tot 180 °C. Doe een stukje brood in de olie: gaat dit meteen bruisen, dan is de olie op temperatuur. Frituur de tempeh in 2 porties in 5-6 min. goudbruin en krokant. Laat de tempeh uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.

2

Verwijder ondertussen het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en rasp de gember. Doe de pepers, gember en gebakken ui in de vijzel en stamp tot een pasta. Snijd de tomaten in blokjes. Schep de peperpasta en ketjap manis erdoor. Verdeel de tempeh over een platte schaal en verdeel de sambal erover. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi.

variatietipHoud je van extra pittig? Laat de zaadlijsten in de rode pepers zitten.

bereidingstipDe tempehplakjes in de oven bereiden kan ook. Meng met 2 el ketjap en 1 el olie, verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. op 180 °C. Keer halverwege. Let op: voeg nu maar 1 el ketjap aan de sambal toe.

serveertipDoor de sambal erover te verdelen, nemen de tempehplakjes alle smaken op, maar worden ze ook minder krokant. Serveer de sambal eventueel apart.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.